Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Cemal, bakanlığın resmi sitesinde yayınladığı demeçte, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın"Irak fiilen bölünmüş ve gayri adil bir yönetimle idare ediliyor" yönünde Washington'da verdiği beyanata cevap verdi.

Erdoğan'ın bu beyanatını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade eden Cemal, bu beyanatın kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Ülke olarak dengeli bir demokrasiye dayalı bir yönetime sahip olduklarını belirten Iraklı yetkili etnik grupları bünyesinde barındıran gösteri ve görüş ifade özgürlüğü tanıyan bir ülke olduklarını söyledi. Birliğiyle güçlenen Irak halkının yabancı terör gruplarına savaşta cesaretin en güzel örnekleri verdiğini dile getiren Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'yi de içine alan teröre karşı savaşın ortaklık ve işbirliği gerektirdiğine dikkat çekti.

Cemal şöyle devam etti: "Bugün Türkiye'yi de kendi alanına alan teröre karşı mücadele ve bu belanın kökünü kazmak, işbirliği, ortaklık ve diğer ülkelerin iç işlerine karışmaktan ve bu ülkelerin yönetim yapısıyla ilgili kişisel görüş bildirmekten uzak durulmasını gerektiriyor" dedi.