CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnceCHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi yönünde TBMM’de açıklama yaptı. İnce,  "Yarından itibaren imza toplayacağız. Kurultayı toplamaya karar verirse biz imza toplamaktan vazgeçeriz" dedi.

CHP'nin orta gelir tuzağına takıldığını söyleyen Muharrem İnce, "Milletvekilleri arkadaşlarımla birlikte bu güven vermeyen, umut olamayan, ışık olamayan, gönüllere giremeyen CHP'nin çıkışı için buradayız. Ekonomide bir orta gelir tuzağı vardır. Türkiye orta gelir tuzağına yakalanmış bir ülkedir. Türkiye bunu aşamıyor. Türkiye, ekonomisini üretime dayandırmazsa orta gelir tuzağından kurtulamayacaktır. CHP'de orta oy tuzağına takılmıştır" diye konuştu.

ÖNCE MUHALEFETİN DEĞİŞMESİ LAZIM

CHP'nin ikna yeteneğinin olmadığını söyleyen İnce, "CHP’nin inandırıcılıkla ilgili bir sıkıntısı var. CHP’inin yeni yönetimi ikna yeteneği yüksek olan bir yönetim olmalı. Olağanüstü koşulları yönetebilme yeteneğine sahip olmalıdır. Lider olağanüstü durumlardan güvenli limanlara yanaştırabilen kişidir. 1 Kasım öncesinde olağanüstü koşullar vardı şimdi daha olağan üstü koşullar var. Ülkede çoğunluk AKP iktidarının değişmesini istiyor ama önce muhalefeti değiştirmeliyiz" dedi.

ADAY OLACAK MI?

Adaylık sorusuna cevap veren İnce şunları söyledi:

"CHP kurultaylarında aday olunmaz aday gösterilir. Gerekli imza sayısını bulan kişi aday olur. Delege arkadaşlarım bunu takdir ederlerse ben iddia sahibi bir adamım. İddiamdan da vazgeçmiş değilim. Ama CHP'nin tüzüğünde 'ben adayım' diye bir şey yoktur. Delege arkadaşlarım bana o şansı verirlerse o zaman ki iştir. Önce kurultayın toplanması gerekir. Diğer ismi geçen arkadaşlara da haksızlık etmek istemem onlara da başarılar diliyorum. Yarından itibaren imza toplayacağız. Ama doğrusu imzaya gerek duyulmamasıdır. Olağanüstü Kurultayı toplamaya karar verirse biz imza toplamaktan vazgeçeriz."