Yıldırım, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninde konuştu.Vatandaşlara "Can Erzincan, canlarım" diye seslenen Yıldırım, coşkulu, güzel günde Erzincanlılarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi.Kendisinin Azerbaycan'dan geldiğini hatırlatan Yıldırım, "Bir candan bir cana, Azerbaycan'dan Erzincan'a, size Azerbaycanlı kardeşlerimin selamını getirdim." diye konuştu.Erzincan'ın ilçelerini tek tek sayan Başbakan Yıldırım, Erzincanlılarla gurur duyduğunu ifade etti."Gözün Aydın Erzincan gözün aydın, gönlün aydın Erzincan gönlün aydın, ekmeğini yiyen, suyunu içen bir evladın Türkiye'nin sorumluluğunu aldı." diyen Yıldırım, kendisine destek verenlere teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Can Erzincan'ın huzurunda ülkeme söz veriyorum, Türkiye'ye söz veriyorum, Erzincan, sana ve Türkiye'ye aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Bu can, bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkartmaya, tek devlet, tek millet, tek Vatan uğrunda her zaman kararlılıkla, bu milletin başına bela olan bu terörü yok etmeye Allah'ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle azmettik, yemin ettik."





Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı belli olduktan sonra Erzincan'a teşekkür etmek için geldiğini belirterek, "Erzincan'dan, buradan, can Erzincan'dan ülkemin bütün vatandaşlarını sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Erzincan candır, Erzincan 24 ayar insandır." ifadesini kullandı.Erzincan'ın birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehri olduğunu aktaran Yıldırım, Erzincan'a ve Türkiye'ye hizmet etmekten, Erzincanlı olmaktan büyük bir gurur duyduğunun altını çizdi.Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin her bir köşesine hizmet götürmek, eser yapmaktan bugüne kadar çok büyük bir onur duyduğunu söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım coşkuyla karşılandı!Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin kurulmasının ardından, ilk kez memleketi Erzincan'a giderek, valiliği ziyaret etti. Erzincan Havalimanı'ndan otobüsle ayrılan Başbakan Yıldırım, yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.Vatandaşları selamlayan Başbakan Yıldırım, çocuklara hediyeler verdi. Atlı spor kulüplerinden bir grup sporcu da atlarıyla konvoya eşlik etti. Sık sık yol güzergahında durdurulan Yıldırım için yollara, "Erzincan'ın gururu", "Erzincan seninle" yazılı pankartlar asıldı.Daha sonra Erzincan Valiliğini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, girişte, Vali Süleyman Kahraman ve bürokratlar tarafından karşılandı.Polis merasim mangasını selamlayan Yıldırım'a, burada Badminton Balkan şampiyonları Mehmet Çapar ve Nazlı İnci tarafından çiçek verildi.Valilik çıkışında da coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, kendisini bekleyen gazetecileri de selamlayarak, onlarla bir süre sohbet etti.