Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İdil'de bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin sona erdirilerek kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden sağlanması amacıyla, 16 Şubat 2016'da Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla başlatılan operasyonun dün sona erdiği hatırlatıldı.
Açıklamada, bugün, arama/tarama faaliyetleri sırasında 7 teröristin daha etkisiz hale getirilmesiyle, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 120'yi bulduğu belirtildi.
Bölgedeki 192 barikatın kaldırıldığı, 71 hendeğin kapatıldığı, 428 el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiği ifade edilen açıklamada, operasyonda 249 silah, bu silahlara ait 4 bin 731 mühimmat, 16 telsiz ve EYP yapımında kullanılan 451 kilogram malzemenin ele geçirildiği kaydedildi.
Bölgede ayrıntılı arama/tarama, var olan hendek ve barikatların kaldırılması, kapatılması, EYP'lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Operasyonlar esnasında büyük bir fedakarlıkla omuz omuza görev yapan; gerektiğinde birlikte şehit olan veya yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza ve geçici köy korucularımıza müteşekkiriz. Ayrıca operasyon süresince çektikleri zorluklara rağmen, güvenlik güçlerine gönülden destek veren bölgedeki kadirşinas vatandaşlarımıza da teşekkür ederiz. Türk Silahlı Kuvvetleri; bayraklaşan yurt topraklarının bütünlük ve güvenliğinin sağlanması için inanç, sabır ve fedakarlıkla, kolluk kuvvetlerine destek sağlamaya aynı azim ve kararlılıkla devam etmektedir."