AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı, "Seçimi bahane ederek öz yönetim yani parçalanma istediler. Ama belleri kırıldı. Liderleri bir Amerika’ya, bir Rusya’ya, bir Almanya’ya gidiyor ağlıyor, 'Ne olur yetişin' diyor. Ağlıyor, sürünüyor. Yani onlardan medet umuyor" sözleriyle eleştirdi.

Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere alınan 25 otobüsün tanıtım ve teslim töreni, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çelik ile çok sayıda kişi katıldı. 

DEMİRTAŞ’A TEPKİ

Güneydoğu’da oynanan oyunların olduğunu söyleyen Özhaseki, HDP'yi ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Özhaseki, şöyle konuştu:

"Seçim öncesinde bir hesap yaptılar. 'Türkiye seçimlere gidiyor, bu 8-10 aylık dönemde orada terörü tırmandırırız, bombalar patlatırız, insanları öldürürüz. Bu kargaşadan istifade ederek öz yönetimler ilan ederiz. Türkiye’yi parçalarız. Bir toprak parçasını alır, kafamızda bir orda bir başka ülkenin uşağı olan bir Kürdistan kurarız' Bütün hesapları buydu bunların. Hapishanelerde işkence kalmadı. Her türlü yatırım yapılıyor. Güneydoğu’ya sık gidiyorum, yollara imreniyorum. Hastanelere, hava alanlarına imreniyorum. Dilinizi konuşamıyordunuz, konuşuyorsunuz. Hatta propaganda yapıyorsunuz, televizyonunuz var, isimlerinizi koyuyorsunuz. Hangi makul gerekçeniz var sizin şimdi? Bütün gerekçeler ellerinden alındı. Ama niyet farklı, kafalarındaki farklı. Seçimi bahane ederek, öz yönetimler ilan edip, oldu bittiye getirip, terörle orada bir parçalanma metoduna doğru gitmek. Bütün hesapları buydu. Askerimizle, polisimizle orada sonuna kadar mücadeleyi sürdürüyoruz. Belleri kırıldı. Dikkat ederseniz liderleri bir Almanya’ya, bir Amerika’ya, bir Rusya’ya gidiyor, ağlıyor. 'Ne olur yetişin' diye ağlıyor oralarda, sürünüyor. Gidiyor oralarda medet umuyor. 'Ne olur Türkiye’ye bir şey söyleyin' diye. Belleri kırıldı, kırılacak."