Marjinalleştiği ve HDP çizgisine kaydığı ifade edilen CHP ile HDP’nin ‘birlikte iyi salladık’ ifadeleriyle başlayan yakınlaşması “meyvesini” vermeye başladı. Başbakan AHMET Davutoğlu’nun CHP’ye yaptığı “kaset” eleştirisine tepki HDP’den geldi. HDP’li Ayhan Bilgen, kaset skandalını ahlak kelimesi ile ifade etme ihtiyacı duydu.
HDP'LİLER TAM SAHA CHP'Yİ SAVUNUYOR

HDP’li Bilgen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bütçe konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’na “kasetle gelen genel başkan” dediğini belirterek, “Orada hiç olmazsa bir ahlak var; kaset çıktığında istifa ediyorlar. Ama sizinle ilgili tapeler çıkıyor, ‘ montaj, uydurma, darbe yapıyorsunuz’  diyorsunuz” şeklinde konuştu.
Kaset kumpasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Paralel Devlet Yapılanması (PDY/FETÖ)’ye karşı açılan bir soruşturma varken, Bilgen yapılanlar nedeniyle hükümeti suçladı. PKK’ya terör örgütü diyemeyen HDP’nin vekili bu konuda da PDY’ye bir şey diyemezken, “MHP de benzer mağduriyet yaşadı. Bir partinin genel başkanının özel hayatı, yatak odası kayda alınıp yayınlanıyorsa orada Başbakan’a düşen özür dilemektir” dedi.
GEÇMİŞİ UNUTTU
HDP’li, Bilgen’in sataşmalarına cevap AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’dan geldi. Bostancı, “Kaset işine giren ahlaksızlarla kol kola girdiklerini unuttu. Ahlak size de yükümlülük getirir” diye konuştu.