İki ayda bir toplanan ve bu nedenle Ağustos ayı sonunda toplanması beklenen Milli Güvenlik Kurulu, 2 Eylül'de bir araya gelecek. Kurul, 2 Eylül tarihindeCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanbaşkanlığında toplanacak. Toplantının öncelikli gündemini PKK terörü oluştururken, DAEŞ ve paralel yapıyla mücadele de masada olacak. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek toplantıda terör olayları başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler kapsamlı şekilde ele alınacak. Toplantıda, kurulması halinde, geçici hükümet üyeleri yer alacak. MGK'ya kabineden Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanı katılabilecek. Böylece geçici hükümette bu bakanlıklarda görev yapacak isimler kritik MGK toplantısına katılabilecek. Bu durumda sırtını PKK terör örgütüne dayayan HDP, geçici hükümette yer alması halinde MGK'ya katılamayacak. Yeni seçim hükümetinde AK Parti'den 11 bakan yer alacak. Hükümette yer almak istemeyen CHP ve MHP, bakan vermeyecek. HDP ise 3 bakan verecek. AK Parti, bağımsız bakanlar için ince eleyip sık dokuyacak. AK Parti kurmayları,"Anayasa'da yazan neyse o yapılacak. HDP'ye bakanlık düşüyor ve verilecek. Başbakan öneride bulunacak. Ya bunları kabul edecekler ya da reddederlerse bağımsız atanacak. 'Biz A bakanlığını değil, B bakanlığını istiyoruz' diyemeyecek. Anayasa açık, teklif reddedilirse bağımsızlar olur. 'Hayır bunları istemiyoruz' diyemezler" ifadeleri kullanıldı. Bu arada HDP'ye bakanlık şansı veren CHP ve MHP'ye sosyal medyada sert tepki vardı. 

SERT TEPKİ
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Ekonomide, sosyal hayatta ve güvenlikte vebali, Türkiye'yi hükümetsiz bırakanlardır. Koalisyonun kurulamamasının nedeni olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı göstermek isteyenler Türkiye'nin çıkarlarını düşündükleri iddiasında bulunuyorlar" dedi.

TARİH: 1 KASIM
Hükümet kurulması için Anayasa'daki 45 günlük sürenin dolmak üzere. YSK, seçimin 1 Kasım'da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını dün tüm siyasi partilerin görüşüne sundu.