Başbakan Davutoğlu tarafından bakanlık teklif edilen HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı. Tüzel, "HDP'nin geçici hükümette olması güzel bir şey ama ben yokum. Seçim hükümetinde yer almayı doğru bulmuyorum" sözleriyle bakanlık teklifini reddetti.

KARARINI İLK OLARAK EMEK PARTİSİ DUYURDU

Tüzel'in kurucu genel başkanı olduğu ve 7 Haziran seçimlerine HDP ile ittifak yaparak bu partinin listelerinden gösterdiği adaylarla katılan Emek Partisi'nden de konuyla ilgili açıklama geldi. Emek Partisi, Tüzel'in geçici kabinede yer almayacağını duyurdu. Bu arada Tüzel'in ret karanını HDP ile almayarak EMEK Partisiyle alması da yoğun eleştiriye neden oldu.

DEMİRTAŞ: 3 MİLLETVEKİLİMİZ DE KABUL EDECEK

Öte yandan HDP'li Milletvekili Tüzel açıklamasını yapmadan önce, bir dizi program için Avusturya'da bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yapmış ve "Biz bu konuda kararımızı daha öncede açıklamıştık. Partimizin Merkez Yönetim Kurulu’nu toplamış ve politikamızı netleştirmiştik. Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez. Bütün milletvekillerimiz o görevi layıkıyla yürütebilecek düzeye, potansiyele sahiptir. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda görevlerine başlayacaklar" demişti.