Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyen BDP ve HDP İl Kadın Kolları üyesi yaklaşık 100 kadın, Şişli Meydanı'nda biraraya gelerek Mecidiyeköy Meydanı'na yürümek istedi. Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de katıldı. Ancak polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine gruptakiler Şişli Meydanı'nda açıklama yapmak istedi. Polis buna da izin vermedi. Çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla grubun etrafını sardı.

EYLEME TEPKİ

Bu sırada eylem yapan gruba çevreden tepkiler yükseldi. Eylem yapan kadınlara doğru koşan bir kişiyi, polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi taksiyle polis merkezine götürüldü. Bu sırada başka bir kişi daha kadınlara tepki gösterdi. Sebahat Tuncel'e bağıran kişi de gözaltına alındı. Tepkilerin artması üzerine polis çevrede toplanan vatandaşları uzaklaştırdı, şüpheli gördüğü kişilere de kimlik kontrolü yaptı. Uzaklaştırılan kişilerle polis arasında tartışmalar çıktı.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Yaklaşık yarım saat süren tartışmaların ardından polis grubun açıklama yapmasına izin verdi. Sebahat Tuncel tarafından yapılan açıklamada müzakerelerin devam etmesi için Öcalan'ın serbest bırakılması istendi. Açıklamanın ardından grubun dağılması beklenirken Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu afişler açıldı. Bunun üzerine polis müdahale için hazırlanmaya başlandı. Gruba anons yapılarak eylemin sonlandırılması istendi. Dövizleri kapatan kadınlar yaklaşık yarım saatlik oturma eyleminin ardından dağıldı.


SAMSUN'DA STANT AÇAN HDP'LİLERE TAŞLI- SOPALI MÜDAHALE

SAMSUN'da taşeronlaşmaya karşı imza toplamak için stant açan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ile çevrede toplanan grup arasında taşlı- sopalı kavga çıktı.

Olay bugün Samsun'un İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. HDP üyesi yaklaşık 15 kişilik grup, İstiklal Caddesi üzerinde 'Taşeronlaşmaya karşı bir imza da sen at' sloganı ile başlattıkları imza kampanyası için stant açtı. Bazı kişiler HDP'lilere müdahale edince tartışma çıktı. Bu sırada çevrede toplanan grupla HDP'liler arasında taşlı- sopalı kavga çıktı.

Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube ekipleri kavga eden tarafları ayırırken, stant açan HDP'lileri koruma altına aldı. Diğer grup da polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağıldı.