Seçimlerde yüzde 13 oy alan HDPemanet oyları elde tutma telaşına düştü. Önümüzdeki günlerde provakatif eylemler bekleyen HDP, emanet oyları olası birerken seçimde kaybetme riskine karşı örgütlerde yeni bir yapılanmaya gidiyor. Bugün Örgütlenme Komisyonu'nu toplayacak olan HDP, seçim sonuçlarını değerlendirirken, mevcut sonuçlar üzerinden toplumla iletişim kanalları yeniden planlanacak. Örgütlere, mevcut seçim sonuçları üzerinden rehavete kapılmadan, zafer sarhoşluğuna kapılmadan olası seçimler için hazırlıklara başlanması istenecek.

TEMEL GÜNDEM MADDESİ:

AK Parti-CHP ortaklığına itiraz etmeyen HDP; MHP'nin içinde yer aldığı bir yapıya sıcak bakmıyor. Koalisyon çalışmaları 16 Haziran'da da HDP İl Başkanları toplantısında kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek. Emanet oyların kemikleşebilmesi için bir örgütlenme seferberliği başlatılacak.

PARTİ DİSİPLİNİ VURGUSU:

Özellikle Diyarbakır'da yaşanan gerilim de dikkate alınarak bölge milletvekillerinin sağduyulu hareket etmesi gerektiğini vurgulandı. Meclis'teki grubu 80 milletvekili ile genişleyen HDP, faaliyetler ile ilgili vekillere çalışma programı yapacak.

İMRALI-KANDİL ÇIKMAZI:

Kandil, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ardından da İmralı heyeti, Abdullah Öcalan'la görüşmeleri durumunda silah bırakma çağrısı yapabileceği mesajını "silah bırakma iradesi bizde" açıklamasıyla boşa çıkardı.

DEMİRTAŞ'A 2 KORUMA

HDP mitingine bomba konulması ve ardından Diyarbakır'da HDP-Hüda-Par arasında çıkan ve 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylardan sonra Demirtaş'a 2 koruma verildi.