Öte yandan, dün kentin bazı bölgelerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kutlama yapan vatandaşların araçlarına ateş açıldı.

HDP'nin Pazar günü gerçekleştirilen genel seçimlerde barajı aşmasıyla birlikte,Diyarbakır'da vatandaşlar sokaklara döküldü. Vatandaşlar, dün ve önceki gün kentin dört bir yanında coşkuyla kutlama yaptı. Cadde ve sokaklarda halaylar çeken, havai fişekler atıp, meşaleler yakan vatandaşlar, araç konvoylarıyla da şehri turladı. Ancak kutlamaların dozunu kaçıran magandaların silahlarla havaya ateş açması yüzünden kentte son iki günde 9 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerlerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Bir yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER VATANDAŞLARA SALDIRDI

Öte yandan, kentin bazı bölgelerinde, kutlama yapan vatandaşların araçlarına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateş açıldı. Önceki gün Kayapınar ilçesi Kantar Kavşağı civarında, dün ise Bağlar ilçesinde Yeniköy Mezarlığı'ndan Nevruz alanına seyir halinde olan bir araca, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateş açıldı. Her iki olayda da ölen ya da yaralanan olmadı.

EMNİYET MOBESE KAMERALARINI İNCELEMEYE ALDI

Bu arada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, gerek olası bir provokasyon gerekse vatandaşların can güvenliği için kent genelinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kentin bazı bölgelerinde olası durumlara karşı hazır ekipler bekletilirken, tüm MOBESE kameralarının didik didik incelendiği öğrenildi.