Bir buçuk dakikada 60 öğrencinin aynı anda zekâ küpleriyle sergiledikleri gösteri ise güne damgasını vurdu.  Festivale katılan Başkan Hasan Can; “Bu memleketin en değerli cevheri yarınlarımız olan çocuklardır” dedi.

Ümraniye Belediyesi, çocukların zihinsel gelişimine katkıda bulunarak onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma amacı taşıyan ‘Akıl Oyunları Festivali’nin 2.’sine ev sahipliği yaptı. Ümraniye Belediyesi'nin öncülük ettiği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle ortaklaşa düzenlenen festival, Atakent Kültür Merkezinde muhteşem bir finalle gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki ortaokullarda seçmeli Zekâ Oyunları dersi verilebilmesi amacıyla, 13 okulda Akıl Oyunları atölyelerini kurarak 9 bin öğrenci için gereken ders araç-gereçlerini temin etti. Belediye düzenlenen Akıl Oyunlarıyla ilişiği olan 45 okuldan toplam 80 öğretmene ise eğitim seminerleri düzenledi.

Aylardır süren etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği festivale 45 farklı ortaokuldan 320 öğrenci katıldı. Festivalde ilk olarak, Atatürk İlköğretim Okulunun ödüllü Halk Oyunları ekibi ege yöresine ait oyunla sahne aldı. Ardından Emrullah Turanlı Ortaokulu’ndan 60 öğrencinin aynı anda sergilediği “Zekâ Küpü" gösterisi ise salondan büyük alkış topladı. Akıl oyunları ile ilk kez karşılaşan anne ve babaların heyecanı ise festivale renk kattı. Festival'de eğitimi verilen Hanoi Kulesi, Reversi, Abalone, Katamino, Hedef 4, Mangala, Tangram, T Puzzle, Sudoku, Dama ve Taş Oyunu (9 taş) gibi 11 branşta yapılan yarışmalar sonucunda dereceye giren çocuklara kupa ve madalya takdim edildi.

2. Akıl Oyunları Festivali’ne; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye’de eğitimle ilgili önemli değişimlerin yaşandığını belirterek söze başlayan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “Ümraniye Belediyesi, müfredata giren akıl oyunları dersleri için, istenilen düzeyde bu eğitimleri yürütme noktasında sıkıntı yaşayan okullarımıza gerekli materyalleri sağladı. Bu desteği veren başta belediye başkanımıza tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN, “BU MEMLEKETİN EN DEĞERLİ CEVHERLERİ, ÇOCUKLARDIR”

Böylesine yetenekli çocuklarla bir arada olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bir eğitimci olarak eğitilmeyecek hiçbir ferdin olmadığını, neyin, nasıl öğretileceğinin ise oldukça önemli olduğunu vurguladı. Başkan Hasan Can, “Bir çocuğun; milletine, vatanına, ailesine ve kendisine faydalı olabileceği bir uğraşı ya da beceriyi ortaya koyması için zekâsı yeterlidir. Önemli olan sizin onu nasıl eğiteceğinizdir” dedi. Bu memleketin en değerli cevherlerinin genç nesil ve yarınlarımız olan çocuklar olduğunu ifade eden  Başkan Hasan Can, “Onları iyi yetiştirir ve yarına sağlam bir eğitimle ulaşmalarını sağlarsak, bilelim ki; dünyanın en şanslı milleti bizizdir” dedi.

Başkan Hasan Can, “Bu anlamda problem çözme yeteneklerinin gelişmesi için Akıl Oyunlarıyla; üstün zekâlı çocuklarımızın daha iyi imkânlarla yetişmesi için ‘Dahi Çocuk Projesi’yle çocuklarımızı yarınlara hazırlıyoruz. Çünkü bu ülkenin her türlü problemin üstesinden gelebilecek gençlere ihtiyacı var” dedi. "Bir belediye başkanı olarak, sadece belediyecilik değil, yarınları inşa etme noktasında da manevi sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum" diyen Başkan Hasan Can, “Bu konulara ağırlık veriyoruz. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi adına ne yapabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Allah, gayretlerimizi muvaffak etsin. Bu anlamda yarışmalarımıza katılan bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum ve hepsini 1. ilan ediyorum. Öte yandan okul yöneticilerimizi ve mesai arkadaşlarımı, çocuklarımıza böyle bir imkân tanıdıkları için tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve protokol tarafından ödülleri takdim edildi.