Seçimlerde özellikle Doğu ve Güneydoğubölgelerindeki PKK ve bazı unsurlarının, vatandaşlara BASKI yaptığını ve bu yapının giderek güçlendiğini saptayan hükümet, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında bir dizi karar aldı.

Başbakan Davutoğlu değerlendirmelerden sonra toplantıda, “Özgürlük-güvenlik dengesini mutlaka sağlayacağız” dedi.

RUHSATSIZ SİLAHLAR TOPLANACAK

Toplantıdaki değerlendirmeye göre, KCK ve PKK, Çözüm Süreci’nin yarattığı olumlu havayı ve müdahalesiz süreci, kendi lehine kullandı. Bölgede yaratılan özgürlük havasının ardından PKK militanları şehirlere indi. Seçim öncesinde vatandaşlara yönelik BASKI arttı. Bakanlar Kurulu’nda, özgürlük-güvenlik dengesinin sağlanması için öncelikle ruhsatsız silahların toplanmasına karar verildi.

NOKTA OPERASYONLAR YAPILACAK
 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde seçim kampanyası boyunca, araçlardan havaya ateş eden bazı grupların, vatandaş üzerinde yaratığı baskıya dikkat çekildi. Dağdan inen, halk mahkemeleri kuran, yol kesen, haraç toplayan PKK’lılarla ilgili olarak da istihbarat birimlerinin, valilerin de koordinatörlüğünde, nokta operasyon yapması planlandı.

HDP VE KCK ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAK

Başta HDP olmak üzere KCK’nın, bunu, ‘operasyonların yeniden başladığı’ şeklinde kullanacağı, mitingler düzenleyerek kamuoyu oluşturmaya çalışacağı saptaması da yapılırken, bunun gerekliliği konusunda hem ulusal, hem de uluslararası kamuoyunun desteğinin alınması sağlanacak. Bölgede özellikle ‘AK Parti’nin IŞİD’le birlikteSuriye’deki Kürtlerle mücadele ediyor’ algısının önlenmesi için de çalışma yürütülecek.