AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde, 26. Dönem AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi.

VİCDANSIZLAR FRANSA'DAN DERS ALSIN

Paris saldırısını kınayarak Ankara saldırısında kendisine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "katil" diyenlere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Paris saldırıları açık şekilde gösterdi ki terör, dünyanın her yerinde, her toplum için tehdittir. Ankara Garı saldırısı sonrasında, biz daha yaralılarımızı hastanelere yetiştirme, cenazelerimizi toplama gayreti içindeyken, devlete 'katil devlet' diyen, Sayın Cumhurbaşkanımıza, bana 'bu terörün sorumlusu sizler' diye hitap eden o vicdansızlar var ya şimdi Fransa'daki olaydan sonra Fransız muhalefetinin, aydınlarının, basınının gösterdiği tepkiden ders almak zorundalar. Fransız medyasında bir tane ceset fotoğrafı gördünüz mü? Devletine katil diyen muhalefet gördünüz mü?" diye konuştu.

E-MUHTIRA'DA DİK DURULMASAYDI...

AK Parti'nin milletle birlikte demokrasi yürüyüşünü sürdürdüğünü söyleyen Davutoğlu, "AK Parti milleti hiçe sayanlara karşı durarak gerçek demokrasiyi ortaya koydu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri üstünden harekete geçenlere karşı seçim kararı aldık. 2007 yılında yeni bir yasama yılı kurduk. Sayın Abdullah Gül'ü 11. Cumhurbaşkanı yaptık. Daha sonra milletin iradesiyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçildi. 22. dönem grubumuz 27 Nisan e-muhtıra karşısında dik durmasaydı bugün bu sıralarda oturamayabilirdik. Daha sonra parti kapatma davalarıyla karşımıza çıktılar. Parti kapatma davalarına karşı da dimdik durduk. Bizi millete hizmet yolundan alıkoyamadılar ve alıkoyamayacaklar" dedi.

KRİZLER, TEHDİTLER, ŞANTAJLAR KARŞISINDA DİMDİK DURDUK

AK Parti'nin her dönem tehditlerle karşı karşıya kaldığını belirten Davutoğlu, "Terörle mücadeleyi sürdürürken, kardeşliği tesis etmek için milli birlik ve kardeşlik sürecini uygulamaya soktuk. Milletin duasıyla hareket edenler, krizler karşısında dimdik durur. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin çözülüş sürecini başlattığını söylediler. Onlar AK Parti'nin gücünü milletten aldığını unuttular. Türkiye'yi kaset ve terör üzerinden baskı altına almaya çalıştılar. Milletimizin desteğiyle tüm bu girişimler boşa çıktı. Karşılarına çıkan engeller ne kadar yüksek olursa olsun kendi kaderiyle milletin kaderini birbirine özdeşleştirenler bu engelleri aşmayı bildi" dedi.

BUGÜN BURADA OLMAYABİLİRDİK

7 Haziran'da kritik bir eşiğin aşıldığını anlatan Davutoğlu, "7 Haziran'da ilk kez tek başımıza iktidar olamadık. 7 Haziran ve sonrası bizim için yeni bir diyaret sınavıydı. Bugün birileri bizim başımızı önümüze eğmemizi istiyor aslında bugün başımızı dik tutacağız. 7 Haziran'dan bu yana başımızı dik tutan dava arkadaşlarımıza ön önemlisi de başımızı dik tutmamızı sağlayan milletimize teşekkür ediyorum. Birilerinin yaptığı hesap gibi üzerimizde bir psikolojiyle yeise kapılsaydık bugün burada olmayabilirdik. 7 Haziran'da yeise, 1 Kasım'da ise kibre kavuşmadık. AK Parti ayaktaysa Türkiye her daim emniyet içindedir" ifadelerini kullandı.

MUHALEFET PARTİLERİNE KONGRE TAVSİYESİ

Son olarak muhalefet partilerine kongre tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "AK Parti kongreleri, diğer partilerin kongrelerine benzemez, birlikle, beraberlikle başlar, birlik ve beraberlikle biter, yeni bir yola aynı kararlılıkla, aynı inançla devam eder. Bugün, seçim yenilgilerinden sonra kongre tartışması yapan muhalefet partilerine de tavsiyem; kongreden korkmasınlar. Eğer o kongreye katılanlar, dediğim gibi ahlaki bir özle ve millet aşkıyla o kongreye katılmışlarsa her türlü küçük hesap o kongrede bozulabilir. Ama kendi kongrelerinden çekinenler, kendi içlerinde istişare, muhasebe etmekten kaçınanlar Türkiye'ye, aziz milletimize de hiçbir yeni gelecek vaadinde bulunamazlar" diye konuştu