HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ"Halk, özyönetime bağlılığını koruyor. Tüm Türkiye, dünyaya saldırının, zulmün olduğu yerde direnişin de olacağının mesajını verdi. Silvan halkı evini, mahallesini koruyor. Ölümün, acının, gözyaşının içerisinde insanlar dimdik ayakta. Zulme teslim olmayan, zulme pabuç bırakmayan bir halk gerçeği var. Silvan'da bunu gördüm mağrur ama dimdik ayakta olan bir halk" dedi.

Yüksekdağ, insanlık değeri ve demokrasi sınavı için Silvan'da bir sınav verildiğine veSilvan halkının direnişi, demokrasi mücadelesini kazanarak çıktığını dile getirdi.

"ÖZYÖNETİM KAZANDIĞIMIZ MEVZİLERDEN BİRİDİR"

Yüksekdağ, "Halkımızın özyönetim ilanlarıyla ortaya koyduğu tutum demokratik olarak kazandığımız mevzilerden biridir. Örgütlü halkımızın kazandığı mevzilerin geri verilmesine izin vermeyeceğiz. Bu mevziler direnerek kazanılmıştır. Bu halkın alın teri emeği, kanı, gözyaşı ve değerleri var" şeklinde konuştu.

"ABLUKA KALDIRILANA KADAR BURADAYIZ"

Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırana kadar ilçede olacaklarını söyleyen Yüksekdağ, "Silvan'da siviller Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla öldürüldü. Burada her şey onların talimatıyla oldu. Evleri yıkmaya, camileri bombalamaya gönderiyorlar. İçişleri Bakanı bizim vekillerimizi tehdit ederek, 'Üç mahalleyi haritadan sileceğiz' diyor. Bizleri, bu halkı asla yok edemezler. Bu direnişi silemezler. Yürüttükleri savaşı galibiyetle bitiremezler" dedi.

"HER YER SİLVAN'DIR, DİRENİŞİ BÜYÜTME ZAMANI"

Türkiye halklarına çağrı yapan Yüksekdağ, "Her yer Silvan'dır. Her yerde Silvan için demokratik tepkimizi ortaya koyalım. Abluka kaldırılması için harekete geçelim. Demokrasi sadece Silvan'a değil herkese lazım. Onun için her yerde direnişi büyütme zamanı" dedi.