Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler’in Rus kökenli diplomatına “Biliyorsunuz, dünya Suriyelilere kapılarını kapatırken, yalnız bombalamakla meşgulken, Türkiye 3 milyon Suriyeliye kapılarını açmış ve onlarla ekmeğini paylaşmıştır" dedi.

Bakan Faruk Çelik, bugün bakanlığında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktör Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu Bölge Temsilcisi Vladimir Rakhmanin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

BM Temsilcisinin Rus kökenli olması Suriye ile yaşanan kriz nedeniyle toplantının önemini daha da artırdı.

Heyete başkanlık eden FAO Genel Direktör Yardımcısı Vladimir Rakhmanin, SSCB döneminden beri Rusya’da devletin birçok kademesinde yer almış bir diplomattı.

Moskova Devlet Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Vladimir Rakhmanin, 1980 yılında girdiği SSCB Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat olarak çeşitli görevlerde bulundu.

Bakan Çelik ile BM heyeti arasındaki görüşme ağırlıklı olarak tarım ve gıda konuları üzerine gerçekleşti.

Konuşmasının bir yerinde sözü Suriye’de yaşanan trajediye getiren Çelik, eski SSCB’li diplomata oldukça sert bir mesaj verdi.

Çelik, “Biliyorsunuz, dünya Suriyelilere kapılarını kapatırken, yalnız bombalamakla meşgulken, Türkiye 3 milyon Suriyeliye kapılarını açmış ve onlarla ekmeğini paylaşmıştır” dedi.

RUS DİPLOMAT SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Bakan Çelik’in bu çıkışı karşısında şaşıran Rus diplomat sessiz kalmayı tercih etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in “Siz bombalamakla meşgul” çıkışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik“Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” şeklindeki Davos tepkisini akıllara getirdi.