Afrin operasyonuyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Afrin El Bab gibi değildir. El Bab'da uluslararası uzlaşma vardı. Amerika'nın da Rusya'nın da Suriye'nin de kabulü vardı. 72 şehidimiz vardı. Önce siz diplomasiyi sonuna kadar zorlayacaksınız. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Oraya asker sokacaksanız, seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce. Bu milletin fakir fukara çocuğunu oraya gönderme." dedi.

CHP Meclis Toplantısı öncesi konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARAR: Top çevirir gibi hakimler gidip geliyor. Hiç kimse cesaret edip beraat etmiştir diyemiyor. Suçsuz bir insan, milletin seçtiği bir milletvekili boşu boşuna hapiste yatıyor. Nereye kadar giderse oraya kadar savunacağız. Öyle bir noktaya geldik ki, Anayasa Mahkemesi kararını en alttaki mahkeme 'Ben uygulamam' diyor. Bu bizim tarihimizde bir ilktir. AYM'nin kararını tanımamak, gereğini yapmamak bizim tarihimizde bir ilktir. O mahkemeler kararı saraydan aldılar. Sen madem ki öyle karar veriyorsun, ben senin kararına uyacağım diyorlar. 

"OHAL'İ KALDIRIN, FETÖ İLE MÜCADELEYİ EL BİRLİĞİ İLE YAPALIM"
Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararları ne olacak hepimiz bekliyoruz. Resmi Gazete'de de yayımlandı. Nasıl karar verileceğini göreceğiz. Biz parlamento görev yapsın derken dün OHAL 3 ay süre ile uzatıldı. Siz FETÖ ile hala mücadele edemediyseniz sizin gücünüz tartışılır. FETÖ dediğiniz kimdir. Biz açık ve net çağrımızı yine yapalım. OHAL'i kaldırın, FETÖ ile mücadele için kanun mu gerekiyor, el birliği ile yapalım. Gerekirse 24 saat çalışırız. OHAL'e devam, Türkiye açısından ciddi maliyetler doğuruyor. 

"YERİ GELİRSE HERKESLE HESAPLAŞIRIZ"

Kendi içimizde büyük tartışmalar varmış gibi bizi bir alana hapsetmek istiyorlar. Biz bir kitle partisiyiz. Siyasal iktidarı eleştirmekten korkanların, sadece siyaset yapmak alanı CHP'yi eleştirmektir. Siyaset yapma alanları budur. Korktukları içindir ki, siyaseten nefes aldıkları alan CHP'yi eleştirmektir. Elbette ki eleştirmeli gazeteci ama insaf ölçülerini aşarsa, haksızlık olursa kimse kusura bakmasın orada 'dur' deriz. Yeri gelirse, herkesi tahtaya koyarız, herkesle hesaplaşırız.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYLARI

Önümüzde bir kurultay var. Genel başkan adatları çıktı diye bir kısım medya CHP'de huzursuzluk. Ne huzursuzluğu, ne gürültüsü. Genel başkan adayı elbette çıkabilir. Çıkmıyorsa bu seçimi niye yapıyoruz? CHP atanmışların görev yaptığı bir parti değildir. Seçilmişlerin görev yaptığı bir partidir. Sen atama ile getirirsin biz seçimle getirirsin. Bu ülkeye demokrasi getiren partiyiz biz. Kalem sahibi olan arkadaşlara söylüyorum. Biz seçilmişlerin partisiyiz. Elbette genel başkan adayları olacaktır. Genel başkan yeni genel başkan adaylarını yetiştirecektir, önlerini açacaktır. Her parti bize imrenmeli.