17 Aralık darbesinin ardından AK Parti'den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı, eski İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, 85 aydının bir araya geldiği, ilki Ankara'da yapılan ikincisi 23- 24 Temmuz'da İstanbul'da olacak bir toplantı yapacağını söyledi.

Günay, bu kez gündemlerinde yeni anayasa çalışmalarının olacağını belirterek, şöyle konuştu:

YENİ SİYASET MODELİ KOYMAK GEREKİYOR

"Yeni anayasa çalışmaları, iktidarın daha doğrusu sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın güdümünde ilerliyor. Bu çok yanlış ve haksız bir gelişme. Çünkü ülkede anayasa sorunu var. Ancak bunun başkanlık sistemi tartışmaların gölgesinde ilerlemesi yeni anayasa arayışlarını tıkıyor.

BİR GRUP ARKADAŞLA DÜŞÜNCE ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yeni anayasa topluma umut vermek yerine sanki daha antidemokratik bir süreç ortaya çıkaracakmış kaygısı yaratıyor. Oysa Türkiye'nin önüne çoğulcu katılımcı, bu anlamda gerçekten demokrat bir yeni devlet, yeni toplum ve yeni siyaset modeli koymak gerekiyor. Biz de bu konularda çoğunluğu herhangi bir partiye mensup olmayan bir grup arkadaş düşünce üretmeye çalışıyoruz. Zaman zaman düşüncelerimizi topluca ya da tekil olarak açıklamaya çalışıyoruz. Yaptığımız düşünce oluşumu niteliği taşıyor."