Son dönemde paralel yapıyı canla başla savunan tavırlarıyla bilinen CHP Milletvekili Eren Erdem, parti içindeki muhaliflere de paralel yapının yöntemleriyle karşılık veriyor. Skandal, Karşı gazetesine yönelik soruşturma kapsamında başlatılan teknik takibe takılan görüşmeler sayesinde ortaya çıktı.Savcılığın dosyasını ayırıp hakkında fezleke hazırlandığı öğrenilen CHP'li Eren Erdem'in henüz milletvekili olmadığı dönemde CHP'den aday olabilmek için başkanım diye hitap ettiği D.Z.'nin hakkında konuşan partiliyi ' adam tut gereğini yaptır" dediği Erdem'in ise 'anladım mevzuyu" dediği görülüyor.İşte o skandal konuşma:


- D.Z: Sana bir şey anlatayım. Bu bir şerefsiz var ya. Gitmiş kafeteryada senin aleyhine dün saymış saymış… Ben sana dedim ya susmaz o. Gürsel Bey'i ara, yani Gürsel Bey bunun bir şekilde ağzını kapatması lazım çünkü her yerde senin aleyhine yoğun bir karalama kampanyası. Ya da iki kişiyle bunun gereğini yaptır bir yerde ya.

- EREN ERDEM: Evet evet anladım abi. Bilmiyorum ki abi ben, vallahi bilmiyorum yani. Olsun olsun.

- D. Z: İki kişi bunu bir yerde... Kesecek gereğini yapacak başka türlü susturamazsın, böyle birisi.

- EREN ERDEM: Anladım abi mevzuyu ben.

-D.Z: Akşam orda olacağım.

UYDURUK HABERCİ!
Telefon tapelerinde Erdem'in kendisine belge getiren kişinin 'uyduruk' demesine rağmen 'olsun' diye yalan belgelerle haber yaptığını da ifşa ediyor.

- Y.G: Şimdi bir genç delikanlı bu Rıza Sarraf olayına benzer bir olay, bir Azerbaycanlı kişiyle ilgili bir para hareketinin belgeleri var elimde diyor. Tabii tabii belgeler uyduruk da olabilir. Gerçekten önemli de bir şey olabilir bi bakalım. Bu Mado da hemen şeye Beylikdüzü'ne girişte Mado var. Bu senin yanındaki hanımefendi biliyor orayı.

'GAZ'CI VEKİL ERDEM'E FEZLEKE

Milletvekili Eren Erdem CHP İstanbul İl Örgütü'nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'den Suriye'ye MİT'in bilgisi dahilinde 'sarin gazı' sevkıyatı yapıldığını, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'na da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'dosyayı kapatın' talimatı verdiği yönünde iftiralarda bulunmuştu. Başta Cumhuriyet gazetesi olmak üzere çeşitli basın organları Erdem'in sözlerini yayımladı.

Hem MİT hem de Bakan Bozdağ'ın hakkında suç duyurusuyla açılan soruşturmada Erdem hakkında fezleke düzenlendi. Fezlekede, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın açıkça aşağılandığı, Bakan Bozdağ'a karşı da 'iftira' suçunun oluştuğu kaydedildi. Milletvekili dokunulmazlıkları kaldırıldığı takdirde Erdem 'devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılama', 'basın yayın yoluyla bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat etmek' suçları kapsamında yargılanacak.