Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kimin cebinde paket gördüysem el koydum, bırakması için telkinde bulundum. Hani Ziya Paşa diyor ya "Bir katre içen çeşme-i pür-hûn-i fenâdan, başın alamaz bir dahi bârân-ı belâdan" yani, "faniliğin kan dolu çeşmesinden bir yudum içen, başını bir daha bela yağmurlarından kurtaramaz."Yani zararlı alışkanlıkların tümü böyledir. Başınız bela yağmurundan kurtulamaz" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. Aslolan sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır.

Devlet nasıl teröriste karşı milletimizi koruyorsa tütün ve alkole milletimizi korumakla mükellefiz. 

Bugüne kadar kimin cebinde sigara paketi gördüysem hemen el koydum.

Tütünün pençesinden kurutularak hem kendinize hem topluma fayda sağladığınız için kutluyorum. 

Türkiye sigara ile mücadele konusunda ciddi bir mesafe kaydetti. 

Gelişmiş ülkelerin birçoğunda sigara içen vatandaşlar ikinci sınıf muamele görüyor. 

Sigara ve diğer zararlı alışkanlıklar konusunda mahalle baskısı oluşturulmalı.

Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi sorunlar çok önemli konulardır. Ülkemizde her yıl 100 bin kişinin ölümüne neden olan sigarayla mücadeleye devam edeceğiz.

Kimin cebinde paket gördüysem el koydum, bırakması için telkinde bulundum. Hani Ziya Paşa diyor ya "Bir katre içen çeşme-i pür-hûn-i fenâdan, başın alamaz bir dahi bârân-ı belâdan" yani, "faniliğin kan dolu çeşmesinden bir yudum içen, başını bir daha bela yağmurlarından kurtaramaz." Yani zararlı alışkanlıkların tümü böyledir. Başınız bela yağmurundan kurtulamaz. Siz bu başarıyı göstermiş kişilersiniz. Herbirinizi bir kez daha kutluyorum. Darısı halen kendisini bu illetin pençesinden kurtaramayanların başına.