Erdoğan, terör örgütlerinin arasında ayrım yapılamayacağını belirtirken, Demirtaş konusuna değinerek, "Terör örgütüne çağrı yapmak parlamento içerisindeki milletvekilinin görevi olamaz. Buradan savcıları göreve davet ediyorum. Savcılar üzerine düşen görevi yerine getirmelidirler" dedi.
Nijerya BM'nin barış gücü misyonlarına en fazla katkı sağlayan 10 ülkeden biridir.
İkili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdik. İmzaladığımız anlaşmalar ve mutabakatlar iki ülkenin ilişkilerini daha da ileri taşıyacak.
ÖLDÜREN DE ÖLEN DE ALLAH-U EKBER DİYOR
Uzun zamandır terörle mücadele eden bir ülke olarak Nijerya'da yaşanan her menfur eylem bizi de derinden yaralıyor. 31 Ocak ve 9 Şubat'taki insanlık dışı eylemler dolayısıyla milletim adına başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.
Bir müslüman olarak bizi üzen birşey var. Irak'a, Suriye'ye, Nijerya'ya bakıyoruz, öldüren de ölen de 'Allah-u Ekber' diyor. Çünkü terörün dini yoktur milleti yoktur.
Türk iş adamlarının Nijerya'da yatırım yapmasını öneriyorum. Toplam dış ticaret hacmimiz 1 milyar dolardır. Nijeryalı iş adamlarını da Türkiye'de yatırım yapmaya davet ediyorum. Her türlü desteği vermeye hazırız.3
DEMİRTAŞ TERÖRE DAVET ETMİŞTİ, SAVCILAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
Terör örgütüne çağrı yapmak parlamento içerisindeki milletvekilinin görevi olamaz. Güneydoğu'daki Kürt kardeşlerimin terör kokan bu davete evet diyeceğini sanmıyorum. Savcılara bu bir davettir.
savcıların üzerine düşen görevini yerine gerilemelidir. Kimsenin ülkenin huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Huzur operasyonundan bunlar rahatsız olmaktadır. Bölge'de huzurlu günlere döneceğiz.