Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,ABD ziyareti ardından yaptığı açıklamada, Brooking Enstitüsü önünde yaşanan olaylar hakkında, "Brooking Enstitüsü'nda bir konferans verdik. Orada PKK terör örgütü temsilcileriyle, YPG'nin temsilcileriyle, ASALA'yı, paralel devlet yapılanması temsilcilerinin hepsinin iç içe, yan yana olduğunu gördük. Tabi bu bir ispattı. Paralel devlet yapılanması gönül vermiş olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum. Kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından özel uçak "TUR" ile saat 12.50'de İstanbul'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'nda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile bazı ilgililer karşıladı.Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da İstanbul'a geldi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

PKK, PARALEL YAPI YAN YANAYDI

Asala, PKK terör örgütünün temsilcileriyle, YPG temsilcileriyle, ve onun yanında da paralel devlet yapının temsilcilerinin hepsinin iç içe yan yan olduklarını gördük. Bu bir ıspattır.

Onun için paralel devlet yapılanmasına gönül vermiş saf temiz kardeşlerime sesleniyorum. Buradaki PKK yapılanmasının paralel devletle nasıl iç içe olduğunu görün. 

GAZETECİLİK CUMHURBAŞKANINA KÜFRETMEK DEĞİLDİR

Azeri bir gazetecinin yanıma yaklaşarak, çatışmalar neticesinde ölen 12 Azeri kardeşimizde ilgili sorduğu soruya ben cevabını verirken gözlerinden akan yaşları gördüğümde hakikaten orada duygulanmamak mümkün değil. O da gazeteci bizdekiler de gazeteci. Bakın, gazetecilik bu ülkenin Cumhurbaşkanına küfretmek değildir. Ailesine küfretmek değildir.

Soru: Azerbaycan-Ermenistan arasında Cuma günü çatışma yaşanmış. 12 asker şehit olmuştu. Sizinle Aliyev'in telefon görüşmesi oldu. Kısa bir süre önce Azerbaycan'ın ateşkes ilan ettiği bilgisi geldi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Erdoğan: Ben olayı duyduğum anda kardeşim Aliyev'i aradım. Kendilerine başsağlığı dileklerimizi ilettik. Fakat ateşkesle alakalı az önce aldığım bilgi, eğer Ermenistan tarafı ateşi keserse Azerbaycan da hazır olduğunu açıkladı olayın aslı bu.