Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin muhalefet tarafından haksız yere eleştirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz oraya gitmeyiz diyenler bugün gideriz diyor. Yatıyorlar, kalkıyorlar işte bakıyorsun ana muhalefeti kaçak saray, yavru muhalefeti kaçak saray. Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün" dedi.

Erdoğan, "Karşımızdaki sorun artık siyasi rekabetimizi, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafından bir araya gelmemizi zorunlu kılıyor. Türkiye'nin doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla ülkemizin ve milletimizin işte bu birliğinin, beraberliğinin, kararlılığının temsilcisi olmaya çalışıyorum. Yatıyorlar, kalkıyorlar işte bakıyorsun ana muhalefeti kaçak saray, yavru muhalefeti kaçak saray. Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Ya ne kaçak sarayı be. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamının kaçak saray gibi bu tür şeylerle yıpratılması diye bir şey olabilir mi?" dedi.

"KUZU KUZU GELECEKSİNİZ"

Beştepe'ye kuzu kuzu geleceklerini söyleyen Erdoğan, "Önce 'biz oraya gitmeyiz' diyorlardı. Ama daha sonra 'çağrılırsak gideriz' demeye başladılar. Zaten eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz, başka çareniz yok. Buradan tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, milletimizin her bir ferdine samimi bir çağrıda bulunuyorum: Gelin bu zor günlerinde ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. Terörün karşısına hep birlikte dikilelim. Bölgemizde sahnelenen oyunu hep birlikte bozalım" ifadelerini kullandı.