Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın, “Detaylı Veri Analizi (DEVA) 1-2” programlarından sorgulayarak, ele geçirdiği öne sürülen 10 polisin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına, sanıklardan altısı ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık polis Abdullah Karaca, istihbaratta çalıştığı için verilen şifrelerle istedikleri kişilerin bilgilerine ulaşma şansları olduğunu söyleyen belirterek“Recep Tayyip Erdoğan, benim saygı duyduğum bir kişidir. Sırf merakımdan dolayı site içerisine girerek bilgilerine bakmıştım” dedi.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ise Karaca’nın savunmalarına katılmadıklarını, ele geçirilen verilerin kişisel veri mahiyetinde olduğunu ve hukuka aykırı bir şekilde alındığını söyledi. Aydın, “Sisteme ilişkin şifre olması, herkesi sorgulama yapabilmesi yetkisi değildir. Böyle bir yetkisi yoktur, dolayısıyla hukuka aykırı veri elde edilmesi söz konusudur ve sanığın cezalandırılmasını ve diğer sanıkların da cezalandırılması talebinde bulunuyoruz” dedi.

Hâkim İsmail Bulun, yazılan müzekkerelere cevap gelmediğini belirterek, cevapların gelmesi ve ve diğer eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.