Projenin mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Bakan Eroğlu,


“Kendisi 1994’te İBB Başkanı olarak göreve başladı. Bana, “Veysel Hocam gel şu İstanbul’un su sorununu ve Haliç’i halledelim. Size de görev düşüyor” dedi. 5 Mayıs 1994’te İSKİ Genel Müdürü olarak göreve başladım. Kendimi adeta bataklık içerisinde buldum. İlk iş olarak sürekli kesilen su sorununu hallettik. 8 ay gibi bir sürede su kesintisinin önüne geçtik ve gazozla tıraş olmak zorunda kalan insanları su sıkıntısından kurtardık” dedi. Bakan Eroğlu, o dönemde Adalar’da yaşanan su sıkıntısını da denizin altından Adalar’a su götürerek çözdüklerini ve temel atarken kurulan çeşmenin adını ‘Hasret’ koyduklarını söyledi. 

PROJENİN FİKRİ ORTAYA ÇIKTI 

Açılıştan sonra Kıbrıs’tan bir bakanın arayıp kendilerine de su getirmimizi rica etmesi üzerine, Eroğlu, “Bakana, ‘Yetki bizde olsa getiririz’ dedim. Bu konuşmayı ertesi gün Tayyip Bey’e söyledim. O da bana “Vakti gelince neden olmasın” dedi. AK Parti iktidar olunca sayın Erdoğan bana “Veysel Hoca Kıbrıs’ı unuttun mu?” dedi, ben de unutmadığımı söyledim. Kendisi de bana “Hemen başlayalım” dedi. Ve projenin startına o zaman karar verildi” dedi.

80 milyon lira gelir sağlanacak

Projenin gerçekleştiği gün mutluluktan ağladığını belirten Bakan Eroğlu, “Son derece önemli bir projeydi. O yüzden bu tepkiyi verdim. Projeyle, Türkiye'den iletilecek suyun KKTC’de arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra içme suyu maksatlı kullanılması ve Güzelyurt Ovası'nın veya Mesarya Ovası’nın sulanması için tahsis edilmesi planlanmıştır. Buradan toplam 7 bin 525 kişiye istihdam ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak” dedi.