Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, terör örgütleriyle Avrupa başta olmak üzere, dünyanın geri kalan bölümü arasında adeta bir set gibi olduğunu belirterek, “Eğer biz bu mücadelede başarısız olursak, yani bu set yıkılırsa teröristler tıpkı bir sel gibi tüm dünyayı ateşe ve kana bulayacaktır” dedi.
NATO Parlamenterler Asamblesinin kapanış oturumunda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin terörizme karşı yürüttüğü mücadelede desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek şunları kaydetti: 
Terör örgütlerinin mensuplarının ülkelerinizde rahatça hareket etmelerine, propaganda yapmalarına, militan devşirmelerine, tehditle haraç toplamalarına engel olmanızı istiyoruz. Özellikle AB’nin terör örgütü olarak ilan ettiği PKK’nın, AB üyesi ülkelerde çok rahat dolaşmasını ve buralarda terörist başının posterleriyle aynı şekilde parlamento binasının koridorlarında afişleriyle cirit atmalarını, terör mağduru bir ülke olarak biz hazmedemiyoruz. Eğer gerekli tedbir alınmazsa, bir gün bumerang gibi bu dönüp dolaşıp, onları da vuracaktır.

İlgili ülkeler gücenmesin, dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bilir misiniz Irak’ta ve Suriye’de, bizim terör örgütü olarak ilan ettiğimiz örgütlerin elinde, dostlarımızın ürettiği silahların çıktığını ve bu silahlar seri numaralarına varıncaya kadar hepsi bizde mevcut. Ama biz bunu kendilerine söylediğimiz zaman hiç ilgilenmiyorlar. Birileri kalkıyor diyor ki ‘Onlar eski dönemde verilmiş silahtı’. Öbürleri diyor ki ‘Biz PYD’yi, YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz’. Niye? Çünkü onlar DEAŞ’a karşı savaşıyorlar. O zaman El Nusra’yı da kabul etme. El Nusra da DEAŞ’a karşı savaşıyor. Bir terörist, bir başka teröriste karşı savaşıyor diye, buna iyi diyebilir misiniz? Biz şu anda Suriye ve Irak’ta bunu görüyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin CBS kanalına verdiği röportajda ise ABD’nin Suriye politikası nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu konuları hem Obama hem de Biden ile görüştüklerini ancak ABD yönetiminin bu sorunları ciddi olarak ele almada başarısız olduğunu söyledi. “ABD’nin politikaları nedeniyle kızgın göründüğünün” ifade edilmesi üzerine Erdoğan, “Açık sözlüyümdür, ‘hayal kırıklığına uğramadım’ dersem doğru olmaz, hayal kırıklığına uğradım” dedi.