Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Dünya Engelliler Günü Resepsiyonu'nda, Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DAEŞ ile mücadele kılıfı altından çocukları ve kadınları öldürenlerin vicdanı olduğunu söyleyebilir miyiz? İnsan olmadığı yerde devletin de bir anlamı yoktur. Bütün insanlığı kucaklamayan bir anlayış insani olamaz" dedi.

'KAMUNUN İNSİYATİF ALMASI GEREKİR'

Engellilerin hayata katılması noktasında kamunun insiyatif alması gerekir. İnsanın ruhundan ve fıtratından kopartan anlayış maalesef bugün de devam ediyor.

380 bin vatandaşını kimyasal ve konvansiyonel silahlarla katleden, 12 milyonunu yerini, yurdunu terketmeye zorlayan bir rejimin insanlıkla ilgisi olabilir mi? Böyle bir rejime koşulsuz destek veren, katliamlarına göz yuman, onu ayakta tutmak için her türlü çirkefliği yapanlar insan hayatına değer veriyor olabilir mi? DEAŞ ile mücadele kılıfı altında, çocukları, sivilleri, kadınları, ekmek kuyruğundaki masumları öldürenler için insanın bir anlamı olduğunu zannediyor musunuz? Ya da ülkemizde olduğu gibi sırf iktidara husumetlerinden dolayı cinayet şebekelerinin katliamlarına sessiz kalanların, PKK terör örgütüne sütre olanların, insani bir tarafı olabilir mi? Bunları yapanlar bu tür gayri insanı eylemleri meşru ve makbul görenler ancak insan müsveddeleridir. Hiçbir kutsalı, değeri, ilkesi olmayanlar belki bunu yapabilir. Ancak, bir Müslüman asla böyle bir şeyi yapamaz. Biz insana varlığımızı tehdit eden bir kurt olarak değil, kendisinde sükunete erdiğimiz, şifa bulduğumuz, insanlığımızı tamamladığımız, bizi tamamlayan, tekemmül ettiren canlar olarak bakarız.

'DEVLETTE 40 BİNİ AŞKIN KARDEŞİM BİZİMLE'

Kasım 2015 itibariyle 467 bin 600 engelli vatandaşımız evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Bakım için sıra bekleyen engellimiz kalmadı.

Artık devlette 40 bini aşkın engelli kardeşim bizlerle hizmete devam ediyor.