Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Obama ile DAEŞ üzerine konuştuklarını belirten Erdoğan, "Kimse Fırat'ın batısına geçemez, bu konudaki hassasiyetimiz devam edecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

"Kimse Fırat'ın batısına geçemez, bu konudaki hassasiyetlerimiz çok farklı şekilde devam edecektir. DAEŞ başta olmak üzere Türkiye için tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı attığı atacağı adımlar vardır."

"DAEŞ'i vuruyoruz diye Türkmenlerin vurulmasını kabul etmeyiz"

"Sayın Obama'yla da 45 dakika konuştuk. DAEŞ'i vuruyoruz diye Bayır Bucak Türkmenleri'ni ve oradaki sivil halkı vurmalarını kabul etmiyoruz. Bizim dediğimiz terörden arındırılmış bölge, eğit donat çalışmamız devam ediyor. Uçuşa yasak bölge ve kara harekatı için de olumlu görüşler var. Olayı yaşayan biziz. Birçoklarıyla akrabalık noktasıyla buradan haber alıyoruz."

Başbakan Davutoğlu ise kara harekatıyla ilgili olarak "Kara gücü, hep birlikte konuşmamız, paylaşmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır" demişti.