Son dönemde Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırılarının anımsatılarak, görüşlerinin sorulması üzerine Elvan, AK Parti'nin 2002'den beri temel hak ve özgürlükler konusunda ülke geneline yönelik, birçok insanın daha önceden ağzına bile alamadığı önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğini, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki Kürt kökenli vatandaşların bunlardan istifade ettiğini, bölgenin sorunlarının teker teker çözüldüğünü anlattı. Sonraki aşamada Çözüm Süreci'nin devreye girdiğini hatırlatan Elvan, şunları kaydetti:
"Cumhuriyetimizin kuruluşundan, 1923'ten 2002 sonuna kadar yapılan tüm yatırımları toplayın Güneydoğu Anadolu Bölgesine bizim dönemimizde yapılan yatırım, bütün dönemlerdekinden daha fazladır ama bölücü terör örgütü maalesef bundan rahatsız oldu. O bölge halkının Hükümetimize duyduğu sempatiden, Partimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Genel Başkanımıza duymuş olduğu sempatiden müthiş bir rahatsızlık duydular ve bu süreci sabote ettiler."
Bölücü terör örgütüne yönelik mücadelenin geçen yıl temmuz ayından beri yoğun şekilde başlatıldığını vurgulayan Elvan, "Bölücü terör örgütünü hemen hemen tüm ilçelerimizden teker teker temizliyoruz. Bölücü terör örgütünde ciddi bir rahatsızlık var. Bu terör eylemlerini gerçekleştiren, maşa ve kuklaları kullananların da ciddi rahatsızlıkları var. Bu maşaları tutan kimlerse, bu kuklaları oynatanlar kimlerse biz sonuna kadar bunların peşinden gideceğiz ve gereken ne ise yapacağız. Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek." değerlendirmelerinde bulundu.
AVRUPA'YA VİZESİZ SEYAHAT HAZİRAN'DA
Avrupa ülkelerine vizesiz seyahatin haziran ayında başlayacağını belirten Elvan, AB ile görüşmelerde öngörülen 72 maddeden yüzde 50'den fazlasının tamamlandığını, kalan bölümlerin de yüzde 40'ında önemli ilerleme sağlanmış durumda olduğunu anlattı.
1 Mayıs'a kadar çıkarılması gereken 9 yasa bulunduğunu bildiren Elvan, bunları Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu, Siyasi Etik Kanunu, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun, "Suçtan kaynaklanan gelirlerin aklanması, araştırılması, ele geçirilmesi, el konulması ve terörizmin finansmanına ilişkin Avrupa Konseyi kararının iç hukuka aktarılması"na ilişkin tasarı, Cezai Konularda Adli Yardımlaşmaya ilişkin kanun tasarısı ve biyometrik veriye sahip kimlik kartları olarak sıraladı.
Bu düzenlemelerin kısa sürede hayata geçirileceğini bildiren Elvan, kısa süre önce uygulamaya giren kimlik kartlarıyla Avrupa'ya gidilebileceğini söyledi.
BİTİREMEZSEK ÜLKEYE, MİLLETE BÜYÜK YAZIK OLUR
Elvan, "Özellikle muhalefet partilerinin destek vermeleri son derece önemli ve anlamlı. 1 Mayıs'a kadar biz bunu bitiremezsek.... Yine önümüzdeki hafta salı günü Meclis açıldığında aynı tutum ve davranış içerisinde olurlarsa grubu bulunan 3 muhalefet partisi var, her bir parti her gün istisnasız 3 grup önerisi verirse Meclisin çalışmasını engellemek için, bu grup önerileri akşam 8-9'a kadar görüşülürse, kanun tasarılarının görüşülmesi için bir iki saat süre kalırsa bu ülkeye, bu millete yazık." ifadelerini kullandı.
Muhalefet partilerinden bu sürece ilişkin destek beklediklerini ifade eden Elvan, bu sürecin sadece bir vize muafiyeti olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine hazırlanması gerektiğini söyledi. AB ülkelerinden bazılarının vize muafiyetine karşı olduklarının anımsatılması üzerine Elvan, "Karşılıklı anlaşılan bir konu. Eğer taraflardan birisi yan çizerse, o zaman bizim de alacağımız tedbirler elbette var." şeklinde konuştu.