İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, teröristlerin kısa süre içinde tamamen temizleneceğini belirtti. Ala, vatandaşı sokağa dökme çağrısı yapmanın 'terörist organizasyonu' olduğunu ifade etti.

Efkan Ala'nın açıklamaları şöyle;

Operasyonlar bittikten sonra önlemler devam edecek.

Topyekün vatandaşı odağına alan bir mücadele yürütülüyor.

TERÖRİSTLİKTİR

Vatandaşı sokağa çağırmak terörist organizasyonudur. Teröristlere yönelik operasyonlar layıkıyla yerine getirilecektir getiriliyor da. Elinde silah olan, çukur kazanların ne dediğine bakmıyoruz. Onları oralardan temizleyip vatandaşın, güvenliğini, esenliği için yapıyoruz. Daha önce de sokağa çağıranları gördük. 

BODRUM KATA DÜZENLENEN OPERASYON

Cizre'deki bu faaliyet tamamlanmak üzeredir. Resmi doğru açıklamalara bakın. Kirli bilgilere itibar etmeyin. Devlette kural belli, kim ambulans istemişse gönderilir. Ancak ambulanslara karşı çukurlar açılmış, ateş edilmiştir. Bodrum gibi belli bir yer yoktur. Orada bir mahalle var ve teröristlerin bulunduğu evleri girilip temizleniyor. 

İddia etmek kolay, buna karşı açıklama yapmamız zaman alıyor. Araştırılıyor.

SON DURUM NE?

Silopi'de gündüzleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Akşam 6'dan sabah 5'e kadar devam ediyor. Cizre'de sona gelmek üzereyiz. Sur'da biraz daha devam ediyor. Arama tarama faaliyetleri, vatandaşın evinin önündeki çukurun kaldırılması, bombaların çözülmesi yönünde bir mücadele yürütülüyor.