Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği, 1 Kasım'da yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aldığı oy oranıyla tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi'ni tebrik ederek, "Bu partinin üzerinde büyük ve tarihi bir sorumluluk var" dedi.

AA muhabirine Türkiye'deki seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karadaği, AK Parti'nin 1 Kasım'da elde ettiği başarının önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin genelinde elde ettiği başarıdan dolayı AK Parti'yi tebrik ediyorum. AK Parti'nin seçim başarısı beni ziyadesiyle mutlu etti" diye konuştu. 

"Çatışmaların devam etmesi kimsenin çıkarına değildir"

"Kürtlerle Türkler, tüm sorunları Türkiye devleti çerçevesinde çözüme kavuşturmalıdır" diyen Karadaği, "Herkesin eşit haklara sahip olması için çaba gösterilmelidir. Bu partinin üzerinde büyük ve tarihi bir sorumluluk var" ifadelerini kullandı. PKK'nın uyguladığı terörün hiçbir sorunu çözemeyeceğini ve saldırıların yalnızca sivil kayıpları artıracağını da savunan Karadaği, "Çatışmaların devam etmesi kimsenin çıkarına değildir. Yeni parlamentonun sorunların çözüm yeri olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.