1 Kasım genel seçimlerini yakından takip eden dünyanın en büyük basın ve yayın kuruluşları seçim sonuçlarını da son dakikahaberi olarak dünyaya duyurdular.

İşte dış basından seçim sonuçları ile ilgili olarak ilk yansımalar:

BBC NEWS: ERDOĞAN'IN AK PARTİSİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAYI BEKLİYOR

5 ay içinde ikinci kez sandık başına giden Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisi yeniden tek başına iktidar olmayı bekliyor.

GUARDİAN: ERDOĞAN'IN AK PARTİSİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASI TAHMİN EDİLİYOR

Seçimin ilk sonuçları AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olacağını gösteriyor. Sol kanattaki HDP ise yüzde 10 barajını aştı.

FİNANCİAL TİMES: ERDOĞAN ZAFERİN EŞİĞİNDE

Türkiye'nin iktidardaki partisi AK Parti, yeniden parlamentodaki çoğunluğu sağlayacak gibi görünüyor. Açılan sandıkların sayısı yüzde 70'e ulaşırken AK Parti'nin yüzde 50 çoğunlukla 7 Haziran'daki kaybettiği oyları bu defa geri kazandığı anlaşılıyor.

DAİLY MAİL: İKTİDARDAKİ PARTİ ÇOĞUNLUĞU GERİ ALIYOR

Türkiye son yıllardaki en şiddetli günlerle karşı karşıya kalırken bugün yapılan seçimler iktidardaki partinin yeniden çoğunluğu almayı deniyor

WASHİNGTON POST: SON SONUÇLAR AK PARTİ'NİN KAZANDIĞINI GÖSTERİYOR

Son sonuçlar 10 yıldır iktidar bulunan AK Parti'nin yeniden parlamentodaki çoğunluğu sağlayacağını gösteriyor.

NEW YORK TİMES: İLK SONUÇLAR İKTİDARDAKİ PARTİNİN KAZANDIĞINI GÖSTERİYOR

İlk seçim sonuçları iktidardaki AK Parti'nin sürpriz bir şekilde oylarını artırdığını gösteriyor. TRT'nin verilerine göre oyların yüzde 80'ininden fazlası sayılırken AK Parti'nin yüzde 50'den fazla oy çoğunluğuyla tek başına hükümet kurabileceği belirtiliyor

EL CEZİRE: TÜRKİYE'NİN İKTİDARDAKİ PARTİSİ ERKEN SEÇİMLERDE LİDERLİĞİ ÖNDE GÖTÜTÜYOR

Türkiye'nin AK Parti'si, büyük arayla liderliği önde götürüyor. Yüzde 70'ten fazla açılan sandık sonuçlarına göre, partinin yüzde 50'nin üzerinde oy aldı.