Terör örgütü IŞİD'le mücadelede Suudi Arabistan savaş uçaklarına hava üslerimizin açılması ve karadan operasyon tartışmalarını değerlendiren Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal,"Herkes aklını başına toplamalıdır"diyerek erken seçim çağrısında bulundu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin Antalya İl Başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısıyla, Suriye'ye yönelik hava ve kara operasyonları tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet tarihimizin en sıkıntılı süreçlerinden birinin yaşandığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün hiç olmadığı kadar tehlike altında olduğunu dile getiren Önder Aksakal, yurdun güneydoğusunda tıpkı Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında olduğu gibi uluslararası emperyalizmin heveslerine hizmet eden, Türkiye topraklarının paylaşımına yönelik planların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. 

NİYET, AYRI DEVLET YAPILANMASI

Sadece oy kaygısıyla bu bölgemizdeki hakim feodal yapıya teslim olunduğunu belirten Aksakal, onların her arzusunun koşulsuz yerine getirildiği, sadece iktidarını sürdürebilmek adına gerek toprak ağalarına, gerekse de cemaat liderlerine boyun eğilerek zavallı siyasetçiler profilinin halkın üzerine karabasan gibi çöktüğünü kaydetti.

Birinci Körfez savaşı için “bütün savaşların anası olacak" diyen Saddam Hüseyin'in bugün maalesef haklı çıktığını anlatan Aksakal, güneydoğuda yaşadığımız kalkışmanın, önceki kalkışma niyetlerinden farklı bir amaç içermediği, açıkça ayrı bir devlet yapılanması niyeti taşıdığını kaydetti. 

Bugünkü savaşın, 1'inci Dünya Savaşı'nın devamı olduğunu ifade eden Aksakal, “Herkes aklını başına toplamalıdır. Dışişleri Bakanımızın memleketi Antalya'dan kendilerini uyarıyorum. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerine benzer bir manzarayı yaratan AKP hükümeti ve onun yönlendirici iradesi sadece kendi egolarının tatmini için bir faciaya ortam yaratmaktadır" dedi.

Aksakal, PKK terör örgütünü finanse eden, ona lojistik destek sağlayan, askeri eğitim veren Suriye ve Yunanistan iken, Yunanistan'ın yerini Rusya'nın aldığını söyledi. 

ARABİSTAN MÜLTECİLERİ ALSIN

Hükümetten bir çağrı yapmasını isteyen DSP Genel Başkanı, “Suudi Arabistan'ın Mina kentinde hacı adayları için kurulmuş 100 bin kişilik çadır kentine sığınmacıların alınmasını sağlamaktır. Öyle laf olsun diye kuru kuruya teröre karşı müttefiklik kabul edilemez. Aksi durum dediklerimizin ispatıdır" dedi.

Hükümete seçim barajını ortadan kaldıracak çalışmayı Meclis'e getirmesi çağrısında da bulunan Aksakal, seçim kanunundaki bu değişikliğin geçerli olmasını sağlayacak bir geçici maddeyi de Anayasa'ya ekleyerek erken seçim kararı alınması gerektiğini söyledi.

Aksakal, meclisteki muhalefet partilerinin Türkiye'ye ilişkin bir kaygısı olmadığını da dile getirdi.