PKK'nın sözcülüğüne soyunan ve devleti PKK'nın elindeki asker ve polislerle tehdit eden Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “On beş civarında polis, asker ve diğer kamu görevlisi PKK tarafından alıkonulmuş durumdadır” diyerek şöyle devam etti:


“YAŞATMAYI ESAS ALMAYAN BU OLUMSUZ TAVRINIZIN İZAHI VAR MIDIR?”

“PKK tarafından alıkonulan asker, polis ve diğer kamu görevlilerin sayısı kaçtır? Bu kişiler hangi kentlerde, hangi tarihlerde alıkonulmuştur?

Alıkonulan kişilerin ailelerine kavuşmaları için bugüne kadar hangi sivil ve siyasi girişimlerde bulunulmuştur?

Daha önce alıkonulup bırakılan kamu görevlilerinin devlet tarafından cezalandırılma mantığı göz önünde bulundurulduğunda, hâlihazırda alıkonulmuş olan kamu görevlileri ile ilgili bakanlıklarca açılmış soruşturmalar var mıdır?

PKK'YI VURMAYIN ÇAĞRISI

İnsan hakları örgütleri ve aileler çatışmaların durması ve alıkonulanların siyasi iletişim yoluyla ailelerine teslim edilmesi ile ilgili çağrılarına olumlu cevap vermemenizin gerekçesi nedir? Yaşatmayı esas almayan bu olumsuz tavrınızın izahı var mıdır?

HDP'NİN AMACI ARACI OLUP ŞOV YAPMAK

HDP'nin asıl amacının PKK'nın elindeki asker ve polislerin geri getirip bunu da siyasi bir şova dönüştürerek kamoyunda partilerini şirin bir parti olarak göstermek olduğu yorumları yapıldı.