AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Seçim sonuçları, bütün siyasi partilere uzlaşma çağrısı ve mesajı niteliğindedir. Bu noktada bütün siyasi partilerin bu çağrıyı dikkate alması gerekir" dedi.
Petek, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı.
"İLKELER ÜZERİNDE UZLAŞMAK LAZIM"
Bir gazetecinin, siyasi partilerin TBMM Başkanı adaylarının belli olmaya başladığını belirterek, CHP'nin Deniz Baykal'ı Meclis Başkanı adayı göstermesine ilişkin sorusu üzerine, "Bu konuda söyleyeceğim şu; yani ilkeler üzerinde uzlaşmak lazım, isimler sonraki iş diye düşünüyorum. Çünkü ne sadece AK Parti'nin ne diğer partilerin, bir partinin iradesiyle oluşacak bir durum değil. Yani koalisyon eğer uzlaşmayla sağlanacaksa belki bunların içinde bir madde de Meclis Başkanlığı gündeme gelecektir. O bakımdan bu uzlaşmalar olmadan şimdiden isim konuşulmasının doğru olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.
4. OYLAMADA AK PARTİ KENDİ ADAYINI SEÇER
AK Parti'nin, Meclis'teki milletvekili sayısına göre, Meclis Başkanı seçimi için yapılacak 4. oylamada kendi adayını seçmeye yeterli olduğuna işaret eden Petek, "Ama baştan itibaren, Başbakanımız bunların uzlaşmayla çözüme kavuşturulması gerektiğini açıkladı. Biz şimdi bunu bekliyoruz" ifadesini kullandı.
DENİZ BAYKAL AK PARTİ VE CHP KOALİSYONUN İŞARETİ Mİ?
"Deniz Baykal'ın Meclis Başkanı adaylığının, AK Parti ve CHP arasında bir koalisyonun işareti mi?" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Petek, şunları söyledi:
"O konuda ben yorum yapmak istemem. Dediğim, tamamen, uzlaşma zamanı olduğunu ifade ediyorum. Çünkü seçim sonuçları, bütün siyasi partilere uzlaşma çağrısı ve mesajı niteliğindedir. Bu noktada bütün siyasi partilerin bu çağrıyı dikkate alması gerekir. Benim kanaatim bu."
Bir gazetecinin, "Baykal, AK Parti'ye yakın bir isim mi, sıcak bakılabilecek isim mi?" sorusuna Petek, "Baykal siyasi tecrübesi çok olan, 77 yaşında olan, Meclis'in de geçici başkanlığını yapan bir milletvekilimiz. Bunun dışında bir şey söylemem" yanıtını verdi.