Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün meydana gelen patlama sonrasında gerçekleştirilmesi beklenen HDP'nin olağanüstü MYK toplantısı başladı.


Toplantıya girmeden önce konuşan HDP'nin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ölü sayısının az önce bilgiye göre 32'ye yükseldiğini açıkladı.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili olarak dün bir açıklama yapan ve güvenlik açığı olduğunu öne sürüp "halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir" şeklinde tehlilkeli bir çağrıda bulanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün yaptığı açıklamasında tehditkar tutumunu yine sürdürdü.

Açıklamasında ''Güvenlik tedbirlerini arttıracağız, halkımız da böyle yapsın.'' diyerek yine üstü kapalı sokaklara mesaj veren Demirtaş, dün yaptığı çağrının tepki ile karşılanması üzerine topu ise medyaya atmaya çalıştı.

Kendisine tepki gösteren gazetecilere ''aşağılık'' ithamında bulunan Demirtaş, medyanın HDP'ye saldırdığını da öne sürdü.