HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Kongresi’nde bir konuşma yaptı.

Burada AK Parti ve Cumhurbaşkanı'na yönelik eleştirilerine devam etti ancak en ilgi çekici sözleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olanlardı:

SEN DEĞİL MİYDİN "YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR" DİYEN

Sayın Kılıçdaroğlu, siz kendiniz ’YPG, kendi halkını koruyan bir örgüttür’ dediniz. Bir yıl içinde YPG veya PYD hangi terörist eylemi yaptı da onu terörist ilan ediyorsunuz?

CENAZELERE YAPILAN SALDIRIYI SORUN

Bizler ilkeler üzerinde konuşuyoruz. Geçen yıl bir YPG’linin cenazesine katılan bir AKP’li için Kılıçdaroğlu, ’Bu milletvekilinin de dokunulmazlığını kaldıracak mısınız?’ diye soruyor. Bunları soracağınıza, cenazelere, tabutlara yapılan saldırıları sorun.

CENAZEYE SAHİP ÇIKMAMAK ONURSUZLUKTUR

AKP’yi sıkıştıracağım diye, halkın taziyelerini gündemleştirirsen, halk senin yüzüne bakmayacaktır. Acı üzerinde yürütülen siyaseti reddediyoruz. Cenazeye sahip çıkmamak, yerden kaldırmamak onursuzluktur. Bundan insan olarak utanıyorum. Davutoğlu da kalkıp ’senin de milletvekillerin gitti’ derse ne olur, bunun üzerinden siyaset yapılır mı? İşte tekçilikle birleşmek böyle bir şeydir.

KILIÇDAROĞLU CİZRE'YE GELSİN

Sayın Kılıçdaroğlu Cizre’ye gelin o zaman. 200 insanı yaktılar, 70 cenaze morglarda bekliyor.