HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DemirtaşAnkara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen için Fatih'te bulunan Eruhlular Derneği'ne giderek taziyelerini iletti. Demirtaş burada yaptığı açıklamada, "Tek bir yaralıyı yerden kaldıran bir polis göremezsiniz çünkü onlar gaz atmakla, su sıkmakla meşgul o anda" diye konuştu.

Polislerin yaralılara yardım etmek yerine gaz atmakla meşgul olduğunu iddia eden Demirtaş, polislerin patlama anından hemen sonra provokatif eylemlere başlayanları durdurmak istediğini görmezden geldi.

Demirtaş şunları söyledi:

"Bizi en çok sarsan şeylerden birisi de şudur; evet bomba patlattılar, tedbir almadılar, önlemediler, önünü açtılar, IŞİD barbarlarını bugüne kadar desteklediler, cesaretlendirdiler, ceplerine para, ellerine silah verdiler, yaptılar. Fakat bombanın patladığı anda, aynı yere polis gaz attı, görüntüler var. Aynı dakikada ben oradaki arkadaşlarımla ben telefonda görüştüm, telefonda konuşamıyordu arkadaşlarımız. Nefes alamıyor çünkü 'gaz attılar' diyorlardı buraya. Ortalıkta yaralılar, inlemeler… Tek bir yaralıyı yerden kaldıran bir polis göremezsiniz çünkü onlar gaz atmakla, su sıkmakla meşgul o anda. Buna biz nasıl kardeşlik diyebiliriz? Hangi acıda, nasıl ortaklaşacağız?"

Demirtaş, polislerin provokasyona soyunan kişilere müdahale ettiklerini unuttu.