HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Parti içinde Erdoğan sevdalıları var" sözleri parti içinde kriz yarattı. Sırrı Sakık, Demirtaş'ın sözlerine açıklık getirmesini isterken Dengir Mir Mehmet Fırat ise Demirtaş'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine "Onu  bana değil söyleyene sormanız lazım" cevabını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, "Parti içinde Erdoğan sevdalısı bir damar her zaman vardı. Bunlar gizli Erdoğancılardı aslında. Bu yüzden eski milletvekili oldular" şeklindeki açıklamasıyla kimleri kastettiği sorulan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, kendisini kastetmiş olamayacağını söyledi. Son seçimde başta Selahattin Demirtaş olmak üzere birçok arkadaşının yeniden parlamentoya dönmesini istediğini dile getiren Sakık, şunları kaydetti:

"Her halükarda bu ben değilim ama Selahattin Bey'in böyle bir
açıklaması varsa buna bir açıklama getirmesi gerek. Ben buradayım ve aktif siyasetin içerisindeyim. Selahattin Bey siyasette ne kadar aktifse ben de burada o kadar aktifim. Buralarda kaleleri fethetmeye geldik. İki kez seçim almış bir siyasetçiye bunlar söylenmez. Bilmiyorum kimi kastettiğini. Bence medyanın bu suali, Selahattin Bey'e sorması lazım."

FIRAT: BUNA BİR ŞEY SÖYLEMEYECEĞİM

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ başkanlığındaki HDP heyeti ile görüştü. HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, gazetecilerin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "parti içinde Erdoğan sevdalısı vekiller olduğu" yönündeki sorusuna "Onu bana değil, söyleyene sormanız lazım. Buna bir şey söylemeyeceğim" karşılığını verdi.