HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Özgür Gündem'e röportaj verdi, çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Yeniden müzakere masasına dönüldüğünde artık daha 'ciddi' adımların atılması gerektiğini söyledi.

HENDEK KAZANLARA ÖVGÜ

"Biz özyönetim mevzusunun barikat-hendekmeselesinden, şiddet sarmalından çıkmasını, demokratik siyasal, kültürel, ekonomik yaşamın inşasına dönüşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim anlayışımız budur." diyen Demirtaş, "Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi kahramanca direniyor. Bu halk boyun eğmiyor. Yarın Kürt halkının tarihi yazıldığında bugünler çok özel olarak tarihe not düşülecektir. Cizre, Sur, Silvan, Nusaybin, Gever, Kerboran, Derik, Silopi, Şırnak... Gerçekten tarih yazıyorlar." diyerek hendek kazıp barikat kuranlara övgü yağdırdı.

İHANET SUÇLAMALARINA CEVAP

Demirtaş, özellikle kendisini destekleyen Beyaz Türkler'den gelen "ihanet ettin"suçlamalarına da cevap verdi; "Bizim öyle gizli saklı bir hedefimiz yoktu. Aynen şunu söyledik: Türkiyelileşmek Türkleşmek değil, Türkiyelileşmek diğer partilere benzemek de değil. Türkiye çok renkli, çok kimlikli, çok dilli, ve çok kültürlü bir ülkedir. Türkiyelileşmek de partiyi buna uygun hale getirmektir. AKP, MHP ve bir kısım pişman aydın HDP'den beklediği şey Kürtleri Ankara'daki Türkleştirme politikasına teslim etmemizdi herhalde. Burada sorun Kürtlerden kaynaklı değil, sorun Türkiye'nin batısından kaynaklı.

BEYAZ TÜRKLER'E KORKAK DEDİ

Diyalog ve müzakere çağrılarımıza gece gündüz hakaretle, ağır saldırılarla cevap veren ve bizi temizlemekten söz edenlere karşı biat edecek değildik. Biz halkımızla birlikte bir direniş, mücadele yürütüyoruz. Gelin hep beraber özgürlük için HDP'de mücadele edelim dedik. Gidip Saray'ın önünde mum yakıp diz çöküp yalvarsanız da gazabından kurtulamayacaksınız. Bari dik durun. Biz HDP olarak boyun eğmeyiz. Siz de dik durun onurunuzla yaşayın. Siz korkuyorsunuz diye bize de teslim olmayı önermeyin.