HDP, DTK, HDK ve DBP eş başkanları Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantısında hükümeti sert bir dille eleştirdi. DTK Eş Başkan'ı Hatip Dicle, çözüm arayışına vurgu yaparken HDP Eş Başkan'ı Selahattin Demirtaş, "Direniş devam edecek" diye konuştu. Tüm eş başkanlar öz yönetim taleplerini haklı bulduklarını ve arkasında olduklarını söyledi.

Demirtaş: Direniş devam edecek

Basın toplantısında konuşan isimlerden biri Halkların Demokratik Partisi Eş Başkan'ı Selahattin Demirtaş'tı.

Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Selahattin Demirtaş da öz yönetim haklı bir taleptir dedi.

"HDP alanlarda, parlamentoda Türkiye'de yönetim modelinin ne olması gerektiğini açıkça ifade etmiştir, o da özyönetimdir. Halkımızın ortaya koyduğu haklı talebe karşı hükümetin işgal algısı uyandıran bu müdahalesine karşı partimiz çok net bir karşı tutum içerisindedir."



Mesele hendek ya da barikat değildir diye konuşan HDP Eş Başkanı, "Direnişi büyüteceğiz" dedi.

"Bu zulüm çarkı uzun sürmeyecek, merak etmeyin. Halkımız sıkıntı çekiyor, farkındayız. Bizler siyasetçiler olarak çözüm yollarını tartışıyoruz, geliştireceğiz. Halkımızla birlikte direnişi büyüteceğiz. Öz yönetimin inşası, içinin doldurulması konusunda önemli kararlar alacağız. faşizm rica ile minnet ile durmaz. Halkımızı bu onurlu, görkemli direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Geri adım atmak bu tarihi dönemin şerefine yakışmaz. Anavatanımızda özgür ve onurlu yaşamak istiyoruz. Bu kazanılana kadar bu direniş devam edecektir. "