9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel içinTBMM'de düzenlenen devlet törenine, AK Parti, CHP ve MHP liderleri katılırken,HDP'den Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yoktu. Törene katılan tek HDP'li ise Gaziantep Milletvekili Celal Doğan oldu.

Meclis'te düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis'te grubu bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yer aldı. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski meclis başkanları Köksal Toptan, İsmet Sezgin ve Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ahmet Özal ile Demirel'in birlikte siyaset yaptığı çok sayıda isim de törene katılanlar arasındaydı.

"ZİNCİRBOZAN'DA BİRLİKTEYDİK"

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın katılmadığı törende dikkat çeken tek HDP'li ise Gaziantep Milletvekili Celal Doğan oldu.

Demirel'in Güniz Sokak'taki evine taziyeye de giden Doğan, 1980'den sonra Zincirbozan'da Demirel ile birlikte olduklarını söylemişti. Doğan, Demirel ile iyi dostlukları olduğunu belirterek, Demirel'in Türkiye'ye hizmetlerinin büyük olduğunu ifade etmişti.