DBP Şırnak İl Örgütü’nce, kent merkezi ve ilçelerinde son günlerde yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yapıldı. Yeşilyurt mahallesinde yapılan açıklamaya, DBP İl Eş Başkanı Salih Gülenç, Belediye Eş Başkanları Serhat Kadırhan ve Eylem Onuk ile mahalle sakinleri katıldı.


DEVLETİ TEHDİT ETMEYE KALKIŞTI!

Burada konuşan Gülenç, 20 Temmuz’daki Suruç saldırısında 32 gencin hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Bunun ardından AKP hükümeti Kürdistan’da savaş ilan etmiştir. Bu kapsamda medya savunma alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı ve saldırılar sonucu doğa katliamları gerçekleştirip, Kürdistan’ın tüm dağlarını hunharca ateşe verip, köy, mezra ve yaylalarını boşaltıp, doksanları aratmayıp, adeta soykırım katliamlarını gerçekleştirmektedir. Buna en somut örnek olarak ise Zergele köyüne yapılan bombardıman sonucunda sekiz sivil insanımızın katledilmesi gösterilebilir. Yine en son olarak 7 Ağustos’ta halkımıza yönelik gerçekleştirilen topyekun imha saldırılarında 3 masum insanımızı katletmişlerdir. Gerçekleştirilen bu katliam karşısında biz Şırnak halk meclisi olarak ‘devleti ret etmeyip’ ancak bu şekilde devletin kurumları ile yürüyemeyeceğimizi, bunun için de bu kentte bulunan devletin tüm kurumlarının bizim için meşrutiyetini kaybettiğini belirtmek istiyoruz. Bu şekliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonrada gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra kentimizi de kendimizi de bizler yöneteceğiz. Başkalarına yönettirmeyeceğiz” dedi.

Gülenç, Kürt Halk hareketi önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük koşullarının sağlanması ve görüşmelerin başlatılmasını istedi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.