Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma namazını Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Çarşı Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası Başbakan Davutoğlu'nu cami çıkışında alkışlayan vatandaşlar, "Silopi seninle gurur duyuyor" sloganları attı. İkinci Cadde'de de yürüyen Davutoğlu, burada kendisini bekleyen vatandaşları selamlayarak, esnafı ziyaret etti.

Davutoğlu daha sonra yaptığı basın açıklamasında "Bu kardeşliği bozmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Size söz veriyorum" dedi.

"BİZ BU TOPRAKLARA SEVGİ TOHUMU EKMEYE GELDİK"

"Silopi son zamanlarda maalesef terör saldırılarına maruz kaldı. Binlerce Silopilinin bana gösterdiği sevgi gösteriyor ki Silopi Türkiye'nin her köşesiyle kardeştir. Bu kardeşliği bozmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Silopi 78 milyonunun ayrılmaz parçası. Biz terörün saldırıları karşısında kararlı bir şekilde mücadele ederken diğer taraftan da vatandaşlarımıza sevgi tohumları ekmeye çalışıyoruz. Silopili kardeşlerime gösterdikleri muhabbet ve misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Biz bu topraklara sevgi tohumu ekmeye geldik.

"TÜRKİYE'NİN YÜREĞİ SİLOPİ İLE ATIYOR"

Türkiye'nin yüreği Silopi ile atıyor. En kısa zamanda Cizre ve Sur'da da olacağız. Ülkemizin her yerinde varız her yerinde olacağız. Bugün safa durduğumuz kardeşlerimizle oluşan ortamın kaybolmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz bu yaraları sarmak ve milletimize hissettirmek için çok kapsamlı bir çalışma içindeyiz.

"EN ZOR GÜNLERDE VE EN İYİ GÜNLERDE BERABER OLACAĞIZ"

Teröristler kudretimizi test etmeye kalktı, devletimiz gösterdi halkın desteği ile üstesinden geldi. Ben burada bakanlarımızla bir aradayım. Silopi'den başlamak üzere bütün bölgede Mardin'de ilan ettiğimiz birlik huzur planını gerçekleştirmektir. Bakanlarımızla birlikte Silopi bağlamında atılacak adımları konuşacağız. Sadece Silopi'yi değil, tüm bölgeyi kapsıyor. En zor günlerde ve en iyi günlerde beraber olacağız"

 10 gün içinde tüm yollar yapılacak. Hasar tespiti belirlendi. Kısa sürede ödemeler başlayacak.