Demirtaş'ın provokatif çağrısına destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör örgütüne yaklaşıldığı an Demirtaş birden Cizre için harekete geçti. Onlar barikatların arkasındaki gençleri düşünmez, çetenin ele başına sıra gelince birden hep beraber kurtarmaya çalıştılar. Haftalarca Cizre'de yapmadıkları çağrıları, son günlerde yaptılar. O gencecik çocukları karanlık geleceğe gönderenler, ele başına sıra gelince harekete geçiyorlar. Talimatı da verdim; 'Teslim olmak isteyenlere yardımcı olun' diye. Sur'da kim adalete teslim olmak isterse teminat altındadır" dedi.
DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISINA CEVAP
Demirtaş çağrı yaptı. Cuma namazını hatırladılar. Diyarbakır'da cami yakan, ezanları susturan bunlar. Şimdi birden etnik ırkçılık ile Diyarbakır halkını ayaklandıramadılar, şimdi de Cuma namazı gibi kutsal bir emaneti kullanmak istiyorlar. Demirtaş bilsin, herkes onu biliyor. Başka zaman Cuma namazını hatırlamayanlar, şimdi hatırlıyor. Bu terör örgütüne Diyarbakır halkı kulak vermedi."

"NAMAZI YENİ Mİ HATIRLADI"
Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmasında Diyarbakır halkını, beraber Cuma namazı kılmaya davet etti: "Cuma namazını halkımız ile birlikte Sümer Parkta kılacağız. Eski müftü olan milletvekilimiz Nimetullah Erdoğmuş'un kıldıracağı namaz sonrası barış ve çözüm için dua edeceğiz" demişti.