Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York temasları kapsamında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

'HDP BASKIYLA OY ALAMAYACAK'

Başbakan Davutoğlu, YSK'nın taşımalı sandık sistemi kararına ilişkin olarak HDP'lilerin tepki göstermesini değerlendirerek, "HDP'nin bu kaygısı sandıklar konusunda duyduğu güvensizliğin işaretidir. YSK'nın kararına her parti saygı duymalı. Alınan karar, seçim güvenliği içinde her vatandaşımızın tarafsızlık içinde oyunu kullanabileceği ortamın sağlamasıdır. HDP'nin açıklaması art niyeti ortaya koyuyor" dedi.

CHP VE MHP'YE CEVAP

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin görüşme masasında İran İslam Cumhuriyeti’nin bayrağı olmasına rağmen Türk Bayrağı'nın yer almaması üzerine MHP ve CHP'den açıklama gelmişti.



CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Başbakan Davutoğlu, tartışmalara nokta koyarak söz konusu iddiaları şöyle yanıtladı:

''Bayrak konusunu yazanların bunu bilmesi lazım; İran Cumhurbaşkanı olduğu için biz onun mekanını ziyaret ediyoruz. Fransa görüşmesinde de vardı. Bazı görüşmelerde hiç bayrak olmuyor. Biraz protokol bilen bunu mesele yapmaz. Bizim bayrağa saygımızı herkes bilir, ucuz polemik çıkarmak gülünç duruma düşürür insanı." ifadelerini kullandı.