Zaman gazetesine kayyum atanması ve Boydak holding'e yapılan operasyonlar hakkında konuşan Davutoğlu, ''Türkiye'de "siyasi bir operasyonun parçası olma iddiası"yla açılmış hukuki süreç var. Ne benim ne de herhangi bir arkadaşımın bu sürece dahli kesinlikle söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

Zaman gazetesine kayyum atanması konusuna değinen Davutoğlu, bunun hukuki bir süreç olduğunu siyasi bir süreç olmadığını belirtti. Diğer gazetelerin de özgürce fikirlerini ifade ettiğini ve Zaman gazetesinin tek olmadığını söyledi.

'AÇIK BİR DARBE GİRİŞİMİ'

Davutoğlu, "Açık bir darbe girişiminin sonuçlarıdır. Türkiye'de "siyasi bir operasyonun parçası olma iddiası"yla açılmış hukuki süreç var. Ne benim ne de herhangi bir arkadaşımın bu sürece dahli kesinlikle söz konusu değil. Kimsenin basını veya başka araçları kullanarak vesayet odağı oluşturmasına göz yumulamaz. Siyasi bir boyutu varsa onların yaptığı illegal tavır dolayısıyladır. Gece gündüz reform yapmaya Türkiye'nin gündemini olumlu sürdürmeye çalışıyoruz. Bu çabayı olumsuz etki etmeye kimsenin hakkı yok.