Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk resmi yurt dışı ziyaretini, KKTC'ye gerçekleştiriyor... Davutoğlu, Kıbrıs'a harekete öncesi havalimanında açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin öldürülmesine ilişkin, "Bu konudaki araştırma kamuoyu ile şeffaf bir şekilde gerçekleşiyor, gerçekleşecek. Spekülasyon yapanlara sesleniyorum. Neden olay yerine incelemeye giden savcı ve baro temsilcilerine saldırılıyor? Biz derhal olay yeri incelemesi talimatını verdik. Hemen roketli saldırı gerçekleştirildi. İkinci olay yeri incelemesinde de saldırı yapıldı. Bütün bunlar herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Bu saldırıları yapanlar bu olayın failleridir. Demek ki bu olayın aydınlanmasını istemiyorlar. Demirtaş'a soruyorum hangi belgen var? Olay yeri incelemesi mi yaptı? " diye konuştu.

TAHİR ELÇİ O PAÇAVRAYI ÖRTENLERDEN HESAP SORARDI

Davutoğlu, "Tahir Elçi bugün hayatta olsaydı, Müslüman gelenekle tabutuna örtülen örtüyü kaldırıp, PKK'nın paçavrasını örtenlerden hesap sorardı" dedi.

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

- Türkiye gerilimin, çatışmanın tarafı olmayı hiçbir zaman istememiştir. Yanı başımızda bir savaş cereyan ederken hava sahamızın ihlal edilmesine sessiz kalamayız. Bu bizim milli güvenliğimizdir. Rusya'yı doğrudan kasıt alan bir durum yoktur. İhlal edilen hava sahası Türk hava sahasıdır. Suriye krizi bir Rusya krizi değildir. Rusya'ya çağrı yapıyorum. Rusya ile oturup masa başında ne yapacağımızı konuşmalıyız.