Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu'nun (DEİK) Genel Kurulu ile Genç MÜSİAD'ın 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne katıldı. Başbakan Davutoğlu CHP'li Eren Erdemiçin 'TBMM'de bulunmaması lazım' dedi.

SESİNİZİ YÜKSELTİN

Böyle bir dönemde HDP utanç verici bir tavır sergiliyor. Terör çetelerine omuz veriyor ve mücadeleyi büyüteceğiz diyorlar. Kastettikleri mücadele Türkiye'yi bölmekse buna izin vermeyeceğiz. HDP vatandaşımızın hakkını savunma yerine her gün küstah bir dille hükümeti suçluyor. Kimse birliğimizi zedeleyemeyecek. 

'EDİ BESE-YETER ARTIK' DİYELİM

(Gençlere) Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarını karartarak sizleri dağlara, barikatlara mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Gençlerimizin geleceğini çalanlara 'edi bese - yeter artık' diyelim. 

TERÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYIZ

Sayın Putin 1 ay önce G20 zirvesine katıldığında Türkiye'nin dış politikasını bilmiyor muydu? Eğer Türkiye DAEŞ ile işbirliği yaptıysa niye o zaman konuşmadı? Türkiye hiçbir terör örgütü ile işbirliği yapmaz, yapmayacak.

 TEDBİR ALIYORUZ

Suriye topraklarında müdahalede bulunmadık, bir ülkeyi hedef almadık. Savunma görevimizi yaptık. Uluslararası zeminde haklılığımız kabul gördü. Rusya'nın tutumu doğrultusunda durumdan etkilenen sektörler için tedbir alıyoruz. 

'EREN ERDEM TBMM 'DE KALMAMALI' 

Başbakan Davutoğlu, Rus televizyonuna Türkiye'nin aleyhine demeç veren CHP'li Eren Erdem için "'Eğer bir komşu ülke ile Türkiye karşı karşıya gelirse Türkiye'ye karşı o ülkenin safında olurum' dedi. Bu demokrasi tarihinde sarf edilmemiş bir söz. TBMM çatısı altında bir milletvekiline yakışır mı? Burada sıkıntı böyle cümleler kuran birinin şu anda CHP çatısı altında görev yapmaması lazım" dedi.