CHP ile koalisyon ihtimallerinin tamamen sona ermesi üzerine dün TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu 2,5 saat süren görüşme sonrasında yaptığı açıklamada MHP ile de koalisyonun kurulamayacağını açıklayarak erken seçim sürecinin startını verdi.

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrasında en çok merak edilenlerden biri ise yaklaşık 2,5 saat iki liderin neleri konuştuğuydu. Yeni Şafak Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında görüşmenin perde arasını araladı ve çok ilginç bir bilgiyi paylaştı.

Selvi yazısında Bahçeli'nin 2,5 saatlik görüşmede özellikle de PKK ile yapılan mücadele ile ilgili Davutoğlu'nun verdiği bilgiler karşısında tek bir soru bile yöneltmediğini dile getirdi.

İşte Selvi'nin yazısındaki o bölüm;

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi 2.5 saat sürdü ama aslında ilk dakikada bile sona erebilecek bir görüşme olduğu anlaşılıyor. Başbakan terörle mücadele konusunda ayrıntılı bir şekilde bilgi veriyor. Bu arada Bahçeli hiçbir soru sormuyor. Adeta PKK ile mücadelede yapılanları merak etmiyor. Başbakan'ın sözü bitiyor. Bahçeli, ”Dört maddemize göre sizinle koalisyon gerçekçi bir yol olarak gözükmüyor” diyor.

Bu 4 maddeyi Başbakan'la müzakereye bile gerek duymuyor. Koalisyon görüşmeleri sırasında Başbakan'ın bir yönünü fark ettim. Sabır küpüymüş. Davutoğlu buna rağmen 4 maddeyle ilgili görüşlerini izah ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon pazarlığına konu edilmeyeceğini söylüyor.

Davutoğlu, koalisyon kuruluşu için samimi bir şekilde gayret gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da elini taşın altına soktu. PKK tarafından sabote edilen HDP çoktan denklem dışı ama MHP, ısrarla ve inatla çözümsüzlüğü tercih etti.

Eğer, ”Mister No Bahçeli”nin bu tutumu olmasa AK Parti ile MHP koalisyonu kurulabilirdi.

Ülkücüleri koalisyon ortaklığından eden MHP liderinin uzlaşmaz tutumu oldu. Şimdi artık tüm yollar sandığa çıkıyor.